lørdag, desember 02, 2006

Kakemenner

Det er ikke verst å få bakt en prosjon med kakemenner før klokka 9 på en lørdags morgen. Noen fordeler er det å ha barn som ikke er interessert i å sove lenge.
Kakemenner er en typisk sørlands-julekake, og sikkert den letteste å bake av alle julekakene. Det er en veldig barnevennlig kakesort, både når det gjelder å bake og smake....


Oppskrift:
750 g. hvetemel
250 g. sukker
3 t-skjeer bakepulver
100 g. smør
2,5 dl. helmelk

Bland det tørre og deretter smør og melk. Kan godt lages i en kjøkkenmaskin for kakene blir finere jo mer deigen bearbeides. Kjevle ut litt tykkere enn pepperkaker og stekes på 190 grader i 6-10 minutter. De skal være lyse, men litt farge under.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for oppskriften! Dere hadde forresten laget det kjempe fint med grener og kuler!

Nette sa...

Takk for oppskriften ja! Det tror jeg faktisk at jeg og snuppa skal prøve oss på! Og Penelene...navnet kler deg godt!

Tone sa...

Tusen takk for oppskriften, glad for å finne en oppskrift på kakemenn uten hjortetakksalt, for det lukter så pyton ;-) Kjempelekkert med de kulene, og ja, navnet kler deg godt :-)

Solstad sa...

Trodde dette var typiske vestlands kaker jeg......Vi har iallefall tradisjon på dem langt tilbake i tid :) ...men vi kaller dem julemanner ;)og de er mad hjortetakksalt.

Penelene sa...

Ja, det er sikkert en tradisjon for disse kakene flere steder. Jeg bor i Oslo nå og der er det ikke noen tradisjon for disse. Nå bakes kakemenner ofte med hjortetakksalt, men jeg fant en oppskrift uten i en gammel sørlandskokebok. Jeg synes det lukter så ille :)

Anonym sa...

Tusen takk for at du deler oppskriften. Denne skal vi prøve :)
Liker også bloggen din veldig godt :)