onsdag, oktober 25, 2006

Skjerf og lue til poden

Jeg elsker å strikke luer og skjerf til mine to små, og nå er det heldigvis blitt så vått og kaldt at jeg kan rettferdiggjøre et sett til. Dette er strikket i dobbel Rauma-babyull. Oppskrift fra mitt eget hode, selv om jeg har strikket slike skjerf etter flere oppskrifter før, blant annet Garnstudio.

Jeg har også laget en brosje med en heklet blomst, en heklet og tovet blomst inni, med knapp og tynt silkebånd. Jeg har laget flere av disse og de gjør seg godt, synes jeg.

onsdag, oktober 18, 2006

Rosenborgsjal av finullgarn

Da har jeg endelig fått ferdig en del de siste dagene - og gjett om jeg er glad for at jeg har en manns om ikke avskyr husarbeid :)
Jeg har heklet et rosenborgsjal til meg selv i lindegrønt finullgarn fra Husfliden. Jeg har også heklet buer rundt og et par blomster som jeg sydde på.

tirsdag, oktober 17, 2006

Noen bilder fra fjellturen




Som jeg tidligere har nevnt så dro vi til fjells, nærmere bestemt Setesdalen, for halvannen uke siden. Det var så ufattelig godt med et par dager fri med familie og frisk luft og vakker natur og god mat etter en lang og hektisk høst. Sitter nå og lengter tilbake og skulle ønske jeg hadde langt mer fri. Fri til å reise og til å strikke og til å leke hele dagen lang med ungene og andre lekne familiemedlemmer. Det er også hyggelig at min far bruker hekleluen jeg har laget til ham. Og det til tross for kommentarer fra den lokale bonden.


Ferdig med restegenseren



Den ble såpass lang at min datter foreløpig betrakter den som en kjole, og insisterte da på å få av bukser før fotografering. Vel, vel - den duger vel til det også.

Something blue

Jeg er litt konservativ i fargevalg, men har av en eller annen grunn blitt opphengt i grønn-blå-turkise nyanser. Kler det ikke selv, men liker det i huset og har også begynt å bruke garn i sånne farger.

onsdag, oktober 11, 2006

Høsten nærmer seg

Det har vært så fint vær så langt denne høsten at jeg ikke har fått noen høstfølelse i det hele tatt. Jeg elsker høst og det pleier å trigge strikkegeleden og strikkeiveren min masse. I helgen var i på fjellet og da kom høstfølelsen for fullt. Jeg strikket ferdig et skjerf i en utrolig fin grønnfarge - Alpakka fra Husfliden. Mønster fant jeg på Garnstudio. Min mor var med på hytta og likte skjerfet så godt at hun skal få det. Jeg er også ferdig med restegarngenseren til vesla.
Så er jeg nesten ferdig med et Rosenborgsjal til meg selv i en lindegrønn farge - Finullgarn fra Husfliden. Jeg holder også på med en strikkejakke til meg selv og luer til ungene, så nå står det ikke lenger på lysten - bare på mangel av tid!!

Det begynner også å nærme seg jul, og selv om jeg innser mine tidsbegrensninger når det gjelder strikkede eller heklede julegaver i år, så må jeg bare vise disse søte tingene jeg fant på Danielle sin blogg: http://landesgeeks.com/Danielle/blog/


Ellers skal jeg forsøke å legge ut bilde av mine ferdige produkter i løpet av helgen. Men det spørs hvor mye tid det blir - jeg skal nemlig være barnevakt for en liten baby fra lørdag til søndag. Tror mitt eldste gull på 4 gleder seg mer enn mor :)