onsdag, desember 06, 2006

Lue. tøfler og veske

Jeg har strikket tøfler til begge ungene. Oppskriften er fra blånisse-heftet og de er strikket i finullgarn som jeg måtte tove i to omganger. Veldig enkle, men det ser ikke ut som om passformen er den beste. De er ennå ikke prøvd på de håpefulle.


Jeg har også sydd meg en veske. Den har en fin "passform", og jeg ble ganske fornøyd. Lua er strikket i Eskimo og oppskriften fra Garnstudio. Den sitter godt, og den var enkel så snart jeg skjønte prinsippet.


tirsdag, desember 05, 2006

Neste prosjekt

Da har jeg endelig fått kjøpt meg mønseret på denne genseren:

Mønsteret er fra Stitchdiva og finnes på denne siden http://www.stitchdiva.com/ProductInfo.aspx?productid=SDS-026

Hvis det er noen som har strikket den så trenger jeg noen tips om garntype og strikkefasthet.
Skal sette i gang straks jeg er ferdig med førjulsprosjektene.

lørdag, desember 02, 2006

Kakemenner

Det er ikke verst å få bakt en prosjon med kakemenner før klokka 9 på en lørdags morgen. Noen fordeler er det å ha barn som ikke er interessert i å sove lenge.
Kakemenner er en typisk sørlands-julekake, og sikkert den letteste å bake av alle julekakene. Det er en veldig barnevennlig kakesort, både når det gjelder å bake og smake....


Oppskrift:
750 g. hvetemel
250 g. sukker
3 t-skjeer bakepulver
100 g. smør
2,5 dl. helmelk

Bland det tørre og deretter smør og melk. Kan godt lages i en kjøkkenmaskin for kakene blir finere jo mer deigen bearbeides. Kjevle ut litt tykkere enn pepperkaker og stekes på 190 grader i 6-10 minutter. De skal være lyse, men litt farge under.