lørdag, mars 31, 2007

Bursdag, bryllupsdag og sykdom

Det har skjedd mye siden sist. Nå er våren kommet for å bli, ser det ut til. Det letter jo på både arbeidslyst og humør.


Min lille pode fylte 2 år, men da storesøster hadde vannkopper ble feiringen utsatt. Vi hadde dog koselig besøk av farfar. Han lot seg heller ikke skremme av omganssyke som fulgte vannkoppene :)
Her er nå iallefall godklumpen med krona som han var så stolt av. Og en syk storesøster (boller hjelper på humøret).




Bryllupsdag hadde vi også, men feiring ble det ikke - det var vannkopper på bursdagsbarnet som tok over den dagen. Vi tar det igjen seinere. Han lider ennå, stakkar. Det er nesten ikke en cm på kroppen som ikke er dekket av utslett. Jeg fikk nå iallefall blomster!



Jeg har fått gjort litt siden sist. Piken i huset har fått seg nye strikkebukser - Smart garn og oppskrift fra et Smart-hefte. Jeg har gjort om litt på oppskriften. Blant annet har jeg laget et godt stykke nederst med vrangbord. Så gjør det ikke noe om den er litt for lang i år. Jeg strikket en matchende lue til med egenkomponert mønster. Jeg har også strikket og tovet tøfler etter oppskrift fra Guro. De ble kjempesøte, men jeg har dessverre ikke fått tatt noe bilde. Jeg har også begynt å hekle bølgeteppe. Klarte ikke motstå alle de fine forsøkene som nå er i gang: Posie, Annette og Posidriv for å nevne noen. Jeg skal forsøke å ta et bilde om ikke så lenge.


Jeg fikk også en kjempefin bok i posten. Denne har jeg sett hos en eller annen dansk blogger som jeg ikke kommer på nå. Boken er kjempefin. Masse koselige plagg - Strik og sy til børn 4-10 år. Jeg har allerede sydd et sart skjørt til den lille piken, som naturlig nok elsket det :)



Det ble mye, og jeg hadde litt mer på lager - det må bli i en annen post. God påske alle sammen. Onsdag er det fjellet på denne familien her. Med strikketøy, selvfølgelig. Og krimbok!


mandag, mars 05, 2007

Genser og sokker på tampen av vinteren

Det er lenge siden siste oppdatering. Jeg har fått gjort en del håndarbeid nå som det er kaldt og mørkt om kveldene. Dessverre får jeg sjelden tatt bilder når det er lyst, men det får gå.

Jeg er i vårstemning selv om det ene snøfallet etter det andre rammer oss - det er likvel fuglesang om morgenen og solen tar godt når den først er fremme. Jeg lengter sånn etter bar bakke og spirende liv.

Jeg har strikket en genser til meg selv i Alpakka. Mønsteret har jeg fra Garnstudio. Litt knot blir ddet jo alltid. Jeg feller for stramt, så jeg tror jeg strikket halsen tre ganger før jeg fikk den greit over hodet. Da jeg endelig var ferdig syntes jeg den var for kort, så jeg plukket opp masker og strikket mer vrangbord nedover. Det er et ikke så veldig pent skille der, men pytt, pytt - nå kommer jeg iallefall til å bruke genseren.


Et par knestrømper og et par restesokker. Begge til meg selv. Jeg skjønner ikke hvordan jeg hadde det før jeg lærte å strikke, som jo ikke er mer enn 4 år siden. Jeg har alltid fryst på beina, men med hjemmestrikkede sokker holder jeg meg god og varm!




Jeg oppdaget en ny garnbutikk i Sofiesgate i Oslo. Jeg klarte ikke motstå et tykt, italiensk garn i dyplilla. Det var skamdyrt, men jeg har fått deilig lue og skjerf som ikke klør og som varmer. Strikket i patentstrikk - uten mønster.


Viser litt stemningsbilder mens jeg først er i gang. Og så må jeg vise frem den fine nåleputen jeg har fått fra Den gode Feen.