søndag, april 29, 2007

Stemor og pensel

Deilig vær i dag også, heldigvis. Til og med litt varmere enn i går, så vi våget oss på plantesenter for å handle litt uteplanter. Med fare for noen frostnetter til, ble det bare stemorsblomster ute. Til vinduskarmen fant jeg hvite pelargoniaer.




Dagens støreste bragd var gjerdemaling. Finnes det noe kjedeligere? Vi fikk gjerdet i fjor, men malingen stod øverst på "utsette til i morgen"-listen (som for øvrig er veldig lang til enhver tid). Så kom høstregn, så snø og så var det bare å vente på våren. I dag tok jeg penselen i hånd og malte hele gjerdet på yttersiden. Nå er mannen ute og tar innsiden. Det ble for øvrig kjempefint. Et resultat vel verd slitet :)


Ny uke - nye muligheter. Den lille poden skal nok være hjemme i morgen. Så er det 1. mai og det er bare å nyte nok en fridag - herlig!

fredag, april 27, 2007

På trynet II

Denne gangen skal jeg ikke sette inn bilde av min lille pode. Til det er skaden litt for ekkel å se på. I går fikk jeg nok en telefon om at han hadde falt i barnehagen. Nå var det litt mer alvorlig. Han hadde landet rett på munnen i en lek og bitt tuppen på tungen nesten av. I går satt vi på to akuttmottak, men de kunne ikke sy, så han fikk smertestillende og ble sendt hjem. I dag har vi vært på tannlegeakutten, for de to fortennene hans er også løse. Stakkars lille gutt, han har virkelig fått sin dose uhell. Nå er det full rekreasjon i helgen. Kostholdet er sjokolademelk og smoothies med sugerør :)

Ellers har jeg fått strikket en genser til den lille uheldige. Jeg skal forsøke å sy halsen uten å felle av først denne gangen. Jeg feller alltid for stramt. Jeg skal også på et vis brodere på en krokodille. Han er så konservativ når det gjelder klær og liker ikke nye ting. Men krokodiller er det morsomste han vet, så der ligger nok et lite insentiv til å prøve noe nytt.

Ellers føler jeg at fingrene mine er ganske grønne for tiden. Det vokser og gror veldig. Håper det snart blir så varmt om nettene at jeg kan plante ut, for nå har jeg nesten ikke nok potter til å prikle om. Jeg har vel 8 gresskarplanter som vokser og vokser. Vet ikke helt hva jeg tenkte på. Det kan fort blir mye gresskar, og ikke har jeg så veldig klare forestillinger om hva jeg skal bruke disse gresskarene til.



God helg, alle blogglesere. I morgen skal jeg og den eldste på sirkus, bortsett fra det skal det bli en stille og rolig helg med masse sol og forhåpentligvis litt godt på grillen. Etter tannlegen i dag fikk min sønn plukke ut helgeblomstene. Godt valg!








torsdag, april 19, 2007

På trynet


I dag fikk jeg en telefon som mødre helst ikke vil ha. Barnehagen kunne fortelle at min sønn hadde falt ned en bratt trapp. I tillegg til skader i ansiktet, trodde de han hadde fått hjernerystelse. Jeg har neppe løpt så fort til bussen noengang. Heldigvis var det en pigg og lattermild gutt som møtte meg. Ingen hjernerystelse - og en is hadde kurert alt som var vondt. Han ser dog ikke særlig bra ut. De kalte ham bare Rudolf i barnehagen :)

For en stund siden heklet jeg denne lua til niesen min i Trondheim. Siden jeg har ambisjoner om en matchende veske som er halvferdig, så blir den ikke sendt. Kanskje veska kan ettersendes siden det nok ikke er mange dagene som er kjølige nok for en ullue.



Jeg har helt glemt å vise frem en kanin som ei god venninne og kollega har sydd til min sønn. Han elsker den, og den er nå med ham overalt. Min 4-åring fikk en lik (bare rosa, selvfølgelig). Jeg er veldig glad i sånne "alternative" kosedyr.



mandag, april 09, 2007

Siste dag i påskeferien

Da er påsken over for denne gang. Vi har hatt en tur på fjellet, men mye vind og lite sol ga en påske som ikke helt svarte til forventningene. Vi fikk likevel noen små turer og frisk fjelluft i lungene. Ingen brunfarge i år - det blir innkjøp av solpudder i morgen :)

Det var deilig å komme hjem, og jeg hadde gledet meg til å få frem hagemøblene og handle inn vårplantene. Men så snødde det gitt - hele går og i hele natt. Nå er det på vei bort igjen, men det var jo ikke akkurat det som skulle til for vårstemningen akkurat nå. Vi fikk en deilig dag tross snøfallet. Hele familien dro på kino og så Elias og kongeskipet. Det var første gang min lille pode på 2 år var på kino. Han blunket ikke første halvtimen, så dette må gjentas snart.

Jeg har likevel fått sådd en hel masse i dag - både blomster og grønnsaker. Så da er det bare å håpe på nok sol.


Det eneste håndarbeidet som er gjort siden sist ble ferdig rett før påske. En ny heklelue som min datters beste venninne fikk med seg på ferie. Snuppa mi er modell.
Jeg har laget lys som jeg skal ha ute så snart snøen er borte og hagemøblementet er oppe. De er ikke pyntet ennå, men jeg har kjøpt inn blonder. Jeg er litt usikker på om jeg bare skal bruke ståltråd eller kobbertråd og kanskje noen perler for å få det litt røffere.