fredag, desember 21, 2007

Siste innspurt

Nå er det bare 3 dager igjen og jeg er ikke ferdig med julepresangene. Jeg har en herrestrømpe og en barnetøffel igjen, men det skal gå. Til og med litt julebakst har det blitt. I kveld skal det lages berlinerkranser og fløtekrameller. Iallefall fløtekarameller.

Minsten ville ha blånisselue, så det måtte man jo prioritere. Vottene er til en niese. Begge strikket i Pt2.

To par tøfler til er ferdige - et par til mamma'n min og et til tante M. Takk igjen, Guro, for en fantastisk oppskrift. Strikket i Eskimo.

Vi hadde ikke plass til juletre i år. Det er først til sommeren vi flytter inn i hus, så vi dro inn i skogen og hentet kvister. Det ble fint - så får vi heller gå rundt juletreet hos Farfar.
Selv om bildet ikke helt harmonerer med de øvrige - her er minsten som sluttet med bleie i forrige uke. Han er kjempestolt, og har ennå ikke hatt noen uhell. Det er stas å bli stor!

mandag, desember 10, 2007

Tøfler og genser og nye planer

Freestyle er et godt garn å strikke med - så går det så fort på tykke pinner. Denne har jeg strikket til minsten - oppskrift fra et eller annet Dalebarn hefte jeg ikke finner i farten. Jeg er veldig glad i gensere og jakker med rundfelling og møster over skuldrene/brystet. Jeg må få tak i en av de originale islandske oppskriftene.

Guro har laget en oppskrift på noen geniale tøfler. Det finnes ikke noe varmere å ha på bena, og de er utrolig søte. Disse skal Tante Hege få.


Eva har nettopp lagt ut oppskrift på en utrolig kul sjørøverlue (Scull-lue). Den skal på pinnene snarest. Må bare få disse barna friske så jeg kan komme meg ut og i garnbutikken :)

God mandag alle sammen.

lørdag, desember 08, 2007

Julegaveproduksjon

Til tross for laber bloggaktivitet har det klirret jevnt og trutt på strikkepinnene her i heimen. Det er betraktelig roligere her i byen enn i Oslo, så jeg får gjort veldig mye mer på håndarbeidsfronten. Det blir hjemmelagede gaver til nesten alle i år. I tillegg til de jeg lager selv har også Annette sydd smekke til meg. Her er noen smakebiter.


Det har nå vært en hektisk høst så langt, for det har ganske mye å si å være to voksne i nye jobber og to barn i ny barnehage. Ungene har vært mye syke - det er jo ny runde med fremmede bakterier. Så har vi voksne tatt over når ungene har blitt friske. Man blir ganske sliten av sånt. Det skal bli deilig med litt juleferie snart - det er helt sikkert. Vi har ennå ikke begynt på julebaksten, men skal ikke ligge så langt etter i år, så neste helg skal kjevla og melet frem. Dessverre har jeg pakket ned både pepperkakeoppskrift og kakemennoppskrift i en eske som er plassert et annet sted. Hvis noen har gode oppskrifter, blir jeg takknemlig for en link eller et tips.
Symaskinen støver ned. Jeg hadde masse julestoffer som også ligger i en eller annen kasse et eller annet sted. Siden vi bare leier her til sommeren så har vi bare med oss "det aller nødvendigste". Vel - nå dukker det stadig opp nødvendigheter som jeg skulle hatt her. Vi får ta oss en runde på leting. Foreløpig henger planen om et juletre fyllt av Tilda-hjerter i rødt og hvitt i en tynn tråd...
Jeg vil hilse til venner og kollegaer fra Oslo som titter innom av og til - jeg savner dere alle sammen. Har ennå ikke funnet noen her nede som driver med håndarbeid, men et par av venninnene mine har bifalt noen av mine kreasjoner og har lyst til å prøve seg på pinnene, så det er da håp!