søndag, februar 24, 2008

Knot med knotter

Mestring skal ikke undervurderes. Jeg har med denne genseren utvidet mitt strikkerepertoar ganske godt. Ikke har jeg strikket så mye hullmønster før - og aldri har jeg strikket knotter. Det var litt av et knot. Men jeg fikk da dreisen på det til slutt og det ganske fint. Nå ligger genseren nymontert og nyvasket til tørk før den skal i posten nordover.I går var vi ute hele dagen og reddet reker og undersøkte huler. Kvelden ble avrundet med deilig røkt svinekam hos mormor og besse. Kokken fikk til og med kyndlig hjelp med sausen. Hjelperen i ny kjole for øvrig. Jeg surfet innom et nettsted som selger danske barneklær - midt i salgstiden. Kjolen er av merket Holly og den kom på 123 kroner! Kupp. I det er det ruskevær. Den tøffeste av oss (hun på 5) er ute i stormkastene, mens vi andre tenner stearinlys og setter deig.

Fortsatt god søndag - og jeg håper alle får en fin uke!

mandag, februar 18, 2008

Mandag morgen

Noen ganger er det ikke så overstrømmende festelig å komme på jobb mandags morgen. Spesielt ikke når alle kollegaene dine er på vinterferie.
Så - Pene Lene tillot seg å tuste litt rundt på nettet og der kunne jeg konstantere at jeg er:
i den spennende Quizen om hvem man er i Mummidalen. Her finnes den. Jeg er ganske fornøyd med resultatet - fryktet at jeg skulle ende opp som Lille My, eller i verste fall Stinky.

lørdag, februar 16, 2008

Lat lørdag

Været betyr så mye når man har små barn. Sol - eller helst fravær av regn- innebærer så mange muligheter. Lørdagen stod vi opp og dro til mine foreldres hytte ved sjøen. De skal bygge ut og mannen min skulle hjelpe til med å bære litt sand. Ungene gikk bare rundt og tittet og kastet stein i vannet og plukket kvister og bare koste. Sol og god temperatur gjorde at vi kom i sommerstemning og yngstemannn insisterte på å vasse. Det ble ikke noe av :)
Jeg er nesten ferdig med genseren til min nest yngste niese. Det er dog litt mønster som tar litt tid i sluttføringen. Jeg må også vise et "spiralskjerf" jeg heklet. Mest for morro - men de er ganske fine. Det ble ganske stort - og jeg brukte 300 g Daletta fra Sandnesgarn, dobbel tråd og heklenål 5.
En seier fikk jeg i går. Jeg strikket en genser til sønnen min for en tid tilbake, men han har nektet å bruke den. I går var det derimot ingen protester. Jeg fikk ham til og med til å ta av jakka for et bilde!
Litt annet "gammelt nytt": Jeg strikket en jakke til meg selv for en lengre tid tilbake etter mønster fra Garnstudio. Jeg brukte Smart i stedet for Alpakka fordi jeg så mye garn liggende. Da jeg var ferdig sydde jeg på et par knapper som rett og slett ødela jakken - de passet ikke og jakken ble feil. Det tok 4 mnd. før jeg fikk byttet de knappene. Nå kan jeg bruke jakken.

Nå skal rundstykkedeigen bakes ut og sekken pakkes. I dag skal vi på tur!

Takk for alle hyggelige kommentarer i bloggen min! Det er så fint å stadig "treffe" nye uti bloglandia!

Fortsatt god helg!

mandag, februar 11, 2008

Ski og vårstemning

Nok en fantastisk helg er over. Vi hadde årets første skidag og det var så flott. Solen strålte hele dagen fra en blå, skyfri himmel. Ungene balet rundt ustanselig og var bare smil fra øre til øre til tross for manglende trening og dreis på skigåingen. Etterpå dro vi rett til ferdig familiemiddag hos tante M. Synd jeg glemte kameraet - som vanlig.

Det var nesten rart å få vinterfølelse i en dag - da vi kjørte tilbake til byen kom vi i mer og mer vårstemning - akkuart som hjem fra påskeferie i "gamle dager".

Vel, vel - jeg er ferdig med jakken i posten under, det mangler bare påsying av innkjøpte knapper. Jeg har begynt på en matchende til lillebror, og håper at de vil gå med dem begge to når jeg er ferdig. Parallelt holder jeg på med en rundfellingsgenser til min lille niese i midt-Norge. Jeg fant nemlig et gammelt hefte på baby/barneplagg på et bruktmarked i forrige uke - mange nydelige mønstre. Kunne selvsagt ikke vente til jeg var ferdig med lillebrors jakke. Sånn er det bare, jeg er en igangsetter men ikke akkurat noen god gjennomfører :)

Lite med bilder i dag og nå skal jeg være bort med jobben så og si hele uken. Jeg slenger likevel på noen gode linker på ting jeg skal lage fremover når døgnet utvides med flere timer dagslys og energien skal komme strømmende tilbake:
Lue fra Purl Bee: Så må jeg strikke dette nettet fra Purl Bee med tilhørende lue fra Garnstudio:


Da var det bare å tippe lotto så jeg kan si opp jobben, rigge meg til i godstolen og strikke hele dagen lang.

Ha en trivelig uke!

søndag, februar 03, 2008

Ny uke nye muligheter

Tiden er relativ - som den kan snegle seg av sted i uka for så å rase av sted i helgen. Helgen har vært så bra, men akk så kort.
Litt har jeg da fått strikket. Min manns snille tante M var i Danmark og kom hjem med deilig alpakka i mørk rosa og en skjønn støvete grønn. Takk! Det skal bli like jakker til hver av ungene, og jeg er straks ferdig med den eldste sin. Jeg hadde sikkert vært ferdig for lenge siden om det ikke hadde vært for en skikkelig knute på garnet. Jeg venter på at mannen skal bli ledig så han kan sette sine ingeniørkunnskaper i verk. Den blir veldig fin. Oppskrift fra Garnstudio.
Dessuten fikk jeg de fineste rosene jeg har sett noen gang da mamma kom på middag på fredag. Bildet yter dem ikke rettferdighet. I tillegg fikk ungene hver sin skjønne mosegrodde potte med perleblomster. Etter mye bestikkelser står de nå på kjøkkenbordet :)


Ha en fin ny uke, alle sammen!