torsdag, mars 27, 2008

Tenk,

at i dag har min supermann holdt ut med meg i 7 år!
På dagen i dag for 7 år siden
fniste vi våre "I do" i Graceland Chapel i Las Vegas.

mandag, mars 24, 2008

Vel overstått

Da er ferien ugjenkallelig over. Både mannens mormor og ungene var syke, men det ble likevel en stille og koselig påske. Neste år tror jeg kanskje vi inntar fjellheimen igjen. Jeg klarte til og med å imøtekomme mine strikkeambisjoner: Genseren til min nevø som fyller 5 straks, er ferdig. Den er montert og er, etter at bildet ble tatt for en time siden, nå skylt i Milo og ligger til tørk. Oppskrift fra Garnstudio, men jeg har brukt dobbel tråd med Daletta - nesten 600g, så han skal ikke fryse i denne :) Pinner nummer 4.
Da vi dro på ferie var det 10 grader og ikke et snev av vinter lenger. Jeg var så i vårstemning at jeg nesten pakket bort vinterjakkene. Da vi kom hjem lå det en halvmeter snø. Grøsselig synes jeg - herlig synes ungene. Den lille kompisen min her ble 3 år i går og synes nå han er blitt skikkelig stor. Det synes jeg også. Bekymringsverdig hvor fort tiden går. Vel - får håpe dette smelter fortere enn svint - jeg er ikke klar for mer vinter nå. Hvor var denne snøen i desember da vi hadde bruk for den? Godt jeg ikke satte krokusløkene ut før vi dro: det er mye lykke en kan få for 15 kroner.
God ny uke
- håper overgangen fra ferietilværelsen blir overkommelig :)

lørdag, mars 15, 2008

Farfars seng

I går nektet min lille pode å legge seg. Han blir tre om en uke - har sluttet med bleier både på dag og på natt, så nå var han ingen baby lenger. Derfor skulle han ha seg frabedt å legge seg i en babyseng. Jeg har i det lengste utsatt å kjøpe ny seng i og med at vi skal flytte til stort hus i sommer og da er det lettere å se hva slags seng som passer best. Men - så hadde farfar sin egen gutteseng på loftet. Det i seg selv er jo veldig søtt - men sengen: en perfekt nostalgisk, litt shabby seng! Jeg har vasket den og nå sover han søtt med plass til diverse kosedyr.

Jeg har masse på pinnene for tiden. Forrige helg ble tilbragt på hytta, og fint vær kombinert med masse snø gjorde at det ble minimalt med strikking. Jeg fikk da ferdig en lue til min mann (som ellers er svært forsømt når det gjelder å motta mine kreasjoner). Mønster fra Smart Lue Hefte. Strikket med litt over 50 gram brun og 50 gram natur på pinner 3.

Så har jeg da også brodert litt. Det var ikke så vanskelig som jeg trodde og poden er mildt sagt superfornøyd. Han begynte til og med å gå med den inne - det er nok ikke sunt med en lue som tross alt er strikket i et så tykt garn som Hubro.

I dag kjøpte vi nytt kamera og alle bildene er tatt med det. Jeg er så fornøyd. Fra nå av skal det bli skikkelige bilder! Noe trøst for å avhjelpe sorgen over å gå fra sjalet mitt i teateret på torsdag. Det var ingen som hadde funnet det i ettertid heller, så det er nok noen som er glad for et nytt sjal et eller annet sted i denne byen. Det ligger altfor mange timer bak det til å glemme det så lett. Det verste er erkjennelsen over at alderen begynner å sette sitt preg. Skulle nesten tro jeg hadde fått Alzheimer light.

Til alle som er innom:

God påske!

Min skal tilbringes hos en 95 år gammel dame med sans for garn og kaker. Det lover godt (for alt annet enn livlinjen )

lørdag, mars 01, 2008

Lugg og Eva-luer

I går skulle jeg på fest med jobben. Da jeg satt utover formiddagen følte jeg meg mer og mer som en velbrukt vaskeklut. Så langt fra en nattens dronning som jeg kunne komme. Sliten, munnsår, bleik - og sist men ikke minst: kjipt hår.
Så jeg fikk time hos frisøren. Hun kastet ett blikk på meg og med et megetsigende sukk sa hun at jeg ikke akkurat så noe yngre ut med kjerringsveis. Neeii.... , sa jeg. Lugg var visst det som skulle ta av 10 år på alderen i følge fisøren (som for øvrig ikke så ut til å være i videregåendeskolealder engang). Jeg forklarte at jeg hele mitt liv hadde kjempet mot lugg. Jeg har nemlig litt lite hode og lugg gjør at hodet ser enda mindre ut. Dette argumentet ble avvist med et fnys. Så blei det lugg. Jeg er ennå i sjokk. Eva-luen har vært god å ha i dag. Jeg er faktisk helt utrolig glad blitt i den luen. Passformen er så god og den er skikkelig kul! Det er Eva som har laget oppskriften.

Jeg har strikket min i en tråd Alpakka og en tråd Safran på pinner nr. 4,5.Jeg har strikket en Scull-lue også. Dette er også en av Eva sine oppskrifter. Det som gjenstår er å brodere på en scull. Siden jeg aldri har brodert på strikketøy før så må det utsettes litt - til min utålmodige sønns store fortvilelse.Takk for fine kommentarer i bloggen min. Jeg ser at det har vært over 10 000 besøkende - det er morsomt. Aller morsomst er det likevel å lese andre blogger og få inspirasjon og noen ganger til og med ferdig fikse mønstre som dette innlegget viser. Blogglandia er en fin verden, det!

Fortsatt god helg!