søndag, mai 25, 2008

Mai du skjønne...milde?

Jeg kan ikke helt skjønne hvorfor det plutselig ble så kaldt. I begynnelsen av mai var det helt nydelig - nå er solen absolutt til stede, men det er gørrkaldt. Noe som har resultert i nok en forkjølelse. Egentlig ganske greit at jeg liker håndarbeid, for det er ingen hindring å være litt småpjusk når jeg likevel liker å sitte i sofaen og klapre med pinner.

Jeg har forresten bursdag i dag. Jeg feirer 29-årsdag nok en gang. Så mange ganger har jeg feiret 29-årsdag at jeg rett og slett ikke husker hvor gammel jeg er når folk spør. Det er ganske greit å ha det sånn. Jeg fikk filmer, plate og smykkesett av mine yndige små og den yndige store på sengen i dag. Og masse kyss, klemmer og trestemt (ikke helt med hensikt) sang!

Merkelig nok har ikke intens bunadstrikking tatt knekken på strikkelysten. Nesten tvert imot. Jeg har fått ferdig en February Jacket nr. II (Elisabeth Zimmermann) til en nybakt tvillingmamma i Oslo! Babyene kommer nedover til sommeren og jeg gleder meg!!

Så er jeg ferdig med et litt morsomt prosjekt. Jeg har strikket hårbånd etter denne oppskriften. Fagevalget er noe snodig for min del, men jeg ble så inspirert av Eva sitt gule FBS. Så nå har jeg fått gult hårbånd (som egner seg like bra som skjerf).

Jeg er tagget av Eva. Reglene er somfølger:
Pick up the nearest book.
Open on page 123.
Find the fifth sentence.
Post the next three sentences.
Tag five people, and acknowledge who tagged you.
Mannen min kom hjem med en bok til meg tidligere i uken: Tusen strålende soler (Khaled Hosseini). Den er ennå ikke ryddet vekk. Her er setningene:
"Faren min er i hvert fall ikke homse! Og, forresten, hvorfor lukter du ikke på hendene dine?" De andre guttene begynte å messe med.
Jeg gjør også som Eva og tagger de 5 første kommentarene på forrige innlegg: Thorvalda, Kristin Helene, Lena , Chocolatehead og Gryda.

God søndag til alle som er innom.
Vi "feirer" min bursdag med tur i Dyreparken
og påfølgende middag på byen!!

lørdag, mai 17, 2008

Hipp Hipp Hurra - Jeg ble ferdig!

En glimrende 17.mai er vel overstått. Voksne og barn er fullstappet av god mat og blaudis (som er den lokale glosen for bløtkake), og ikke minst masse is. Jeg må innrømme at jeg gikk hele dagen og nøt synet av min bunadskledde datter. Jada - jeg ble ferdig og jeg har sjelden vært så fornøyd. Hun kledde den så godt, søta mi! Dere får tåle mange bilder - jeg er stolt :)




Hipp hipp hurra II - for jeg har fått en award fra Eva! Eva har i tillegg heiet meg frem med bunaden. Det har til tider kommet veldig godt med. Takk Eva. Jeg skal gi awarden videre til 4 bloggere jeg mener fortjener den.

Jeg blir nødt til å gi awarden tilbake til deg fordi du er min absolutt favoritt. Eva sin blogg inneholder så mye fint av både håndarbeid og tanker fra en særdeles sympatisk og hyggelig jente! I tillegg må jeg gi den til Kristin Helene som også føyer seg inn i rekken av favoritter og samme superlativer kan brukes både om henne, og Guro og Thorvalda. Sistnevnte er en relativt ny blogger, men allerede så proff. Hun er ei god venninne og er det mest kreative mennesket jeg kjenner. Her er bloggene.

Fortsatt god helg, alle sammen!

mandag, mai 12, 2008

February Jacket

Jøss - ikke et eneste innlegg i mai!

Vel, det har vært jobbing, kosing og ikke minst strikking.

Jeg er nesten ferdig med bunaden, det er bare kosmetiske ting igjen som litt bordering, knapper og slikt. Antar at jeg nå blir ferdig til 17. mai. Det har vært et ganske så kjedelig arbeide, så jeg har også strikket en "february baby jacket" etter mønster av Elizabeth Zimmermann. En venninne i Oslo fikk nettopp tvillinger 5 uker før termin, så en til er på pinnene. Denne jakka var veldig morsom å strikke, så det blir garantert flere. Heldigvis er det en del babyer på vei!

  • Garn: litt under 150 g Rosarios
  • Pinner 3,5

Etter et par måneder i "nesten ferdig"-kurven, har også jakka til søta fått knapper og ble straks tatt i bruk. Garnet har jeg fått av min manns snille tante M!

  • 350 g. Alpakka (dobbel tråd)
  • Pinner nr. 5
  • Moderert mønster ut fra dette.

Været på Sørlandet er helt fantastisk for tiden. Håper det holder ut september!