søndag, august 31, 2008

Vinterforbredelser

Som tittelen antyder har det vært type strikking som hører en annen årstid til. Var på fjellet forrige helg i knallsol og deilig varme. På vei opp stoppet jeg ved en garnbutikk på Evje i Setesdalen. Der må jeg handle hver gang jeg er i nærheten (som er sånn omtrentlig tre ganger i året). Jeg hadde fått "Sødt og Blødt" i posten samme dag og det ble mønster til lue derfra, samt skjerf etter eget hode. Den store sneipen min ble veldig glad! Temperaturen tillater dog ikke bruk av lue ennå. Det er fremdeles nesten som sommer.
Mønster: Peru-hue fra Sødt og blødt
Pinner: 3,5
Garn: 50 g. Lerke av hver farge

Denne helgen begynte med omgangssyke på de to små. Ikke særlig hyggelig. I dag har formen vært bedre og de små har sunget i kor og vi har vært på tur. Masse rar sopp for tiden - bare noe småpell av kantareller, men det hadde vært fint å vite om andre spiselige sopper. Denne her går under kategori "svært sannsynligvis giftig" - men kul var den.
Heldige meg har også fått en award av Irene. Tusen takk!

Reglene er som følger:

  1. Vinneren kan legge logoen til sin blogg.
  2. Legg link til den du mottok din award fra.
  3. Nominer minst syv andre.
  4. Legg link til deres blogger på din blogg.
  5. Legg en melding på bloggen til den som er nominert.

Jeg gir den videre til Eva, Lene, Gryda/Fint For, Thorvalda, Kristin Helene, One K og Borghildpia. Alle blogger jeg koser meg storlig med.

Igjen håper jeg alle som stikker innom får en fin uke!

søndag, august 17, 2008

Snart høst

I morgen begynner tulla mi på skolen. Det er helt sprøtt. Tiden går så altfor fort. Hverdagen er godt i gang, og det blir lite tid til så veldig mye håndarbeid. Litt blir det nå. Jeg har fått strikket to kluter. Den ene som sikleklut - den andre skal på kjøkkenet.

Mønster: Ballband dishcloth
Pinner: 3,5
Under 50 g av mandarin petit og paris


Så er jeg ferdig med en vest fra boken Kæk og Klassisk Børnestrikk. Jeg har allerede en til på pinnene. Liker godt disse, og jeg ser for meg at en slik vest kan varme sånn passe på kjølige høstmorgener. Mønster: Kæk og klassisk børnestrik
Pinner: 3
Garn: ca. 100 g Drops Alpaca naturhvit

Da får vi bare håpe at første skoleuke går greit. Jeg har noen issues når det gjelder løsrivelse. Helst skulle jeg hatt dem i øyesyn hele tiden. Tulla gleder seg vilt, så jeg får prøve å la meg smitte.
Håper alle som stikker innom får en fin uke!

søndag, august 03, 2008

Laaang ferie over

Da var det på tide på gi noen livstegn fra seg. Takk, Borghild for at du fikk sparket litt liv i denne noe tunge ferierompa.
Det er så godt når ferien slutter med kremvær, for da er det det som sitter igjen når en stakkar må tilbake til kontorpulten.
Det har vært en begivenhetsrik ferie - mye innenlands farting med innlagte kosebesøk til slekt og venner. Det mest håndarbeidsrelaterte besøket var til Midt-Svartdal. Etter å ha blitt fristet av Lena, både med hensyn til gård og garn, så ble familien overtalt til å svippe innom Svartdal i Telemark på vei fra Oslo til Arendal. Været var strålende og gården herlig. Eieren Bjørg var ikke der, men hun hadde en nydelig sønn som klarte å grave fram masse flott garn som ble med hjem i kofferten. Ungene fikk hilse på et par av geitene som ikke var sendt til fjells for å gjøre seg feite. Bilder av garnet må komme senere.

Jeg har fått strikket ferdig Cobblestonen til mannen min. Jeg tvang den på ham for å få noen lekre fotografier på Lindesnes fyr. Min fyr er finere enn Lindesnes fyr. Vi var på Lista fyr også - men der fikk jeg anfall og måtte krype tilbake til døra med øynene lukket - til mine ungers fryd og andre turisters misbilligelse. Jeg har høydeskrekk.
Garn: ca. 16 nøster Smart brun tweed
Pinner: 3,5
Mønster: Cobblestone
Siste delen av ferien har jeg holdt meg mer under vann enn over. Det er så luksus å ha over 20 grader i vannet her nede på Sørlandet, så da trekkes badedrakten over ferierompa og med dykkermaske og badegale unger kan det meste av dagen tilbringes under vannoverflaten.

Pittelitt strikking har det blitt utenom det også. Jeg kjøpte den koselige danske barnestrikkboken som jeg ser mange bruker for tiden. Jeg har strikket en feminin alpakka-topp til snuppa. Bilde kommer senere. Jeg har begynt på nok et bølgeteppe som i utgangspunktet skulle være et babyteppe, men det ble for stort og nå blir det heller et sengeteppe til småen min. Bilde kommer senere. En liten bursdagspresang til ei 5 år gammel snuppe ble gjort i en fei.
Det ser ikke ut til at ferieværet gir seg med det første, så da blir det nok å trekke i badedrakten på ettermiddagene fremover også. Ikke så mye strikking med andre ord. Det er jo nesten så en kunne håpe på littegranne dårligere vær (...ikke slå:))