fredag, oktober 17, 2008

Fletter, drivved og pus

Etter tre dager på sofaen med null energi, stygg hoste og antibiotika har jeg endelig fått ferdig noe på strikkefronten. Det er for øvrig en sannhet med modifikasjoner, for jeg heklet et sjal til en veldig god kollega til 40-årsdagen, men glemte ta bilde.
En genser til lilllegutt i hans yndlingsfarge. Det er første gang jeg har forsøkt meg på flettestrikk. Det ble et par skjønnhetsfeil i begynnelsen, men det så ikke ut til at lillegutt hadde noen innvendinger av den grunn. Mønsteret er fra "Kæk og klassisk børnestrikk". Den er strikket i for-, og bakstykke, med armene sydd på. Det hadde nok vært lettere å strikke i ett med vanlig raglanfelling. Jeg har ikke strikket lang hals. Lillegutt er ingen fan av ull til halsen.Garn: ca. 300 g Smart
Pinner: 3,5
Mønster fra boken Kæk og klassisk børnestrikk

Den store begivenheten den siste tiden er ny pus! Vi overtok nytt hus for tre uker siden. Det er stort og fint med 2 mål hage. Som skapt for en pusekatt. For en uke siden tok vi turen til Dyrebeskyttelsen, og lille Tiga på 12 uker ble med oss hjem. Tiga = jentenavn for Tiger. Navn er bestemt av de to yngste i familien. Tiga har nemlig nydelige grå tigerstriper. Hun er helt nydelig - leken og kosete!

Litt bilder fra oppussing også. Burde jo tatt noen før- og etterbilder, men men. Dette er fra spisestua. Det er et veldig posh hus. I utgangspunktet var det mye tapeter og mur. Da vi rev vekk tapet i spisetue og på soverom, var det panel under. Dette er et ganske røft panel, og er ikke ment som noe annet enn det vi bruker plater til i dag. Det passer meg perfekt. Jeg liker det litt skakt og tøft. Jeg har beiset med en farge som heter drivved. Fargen kom ikke helt frem på bildene - jeg er ingen interiørfotograf.

Det er bare en vegg på soverommet som ikke har panel under. Der har jeg endelig fått tak i den perfekte tapeten: Bjørkeskog fra Cole&son. Jeg er i utgangspunktet ikke fan av tapet på kun en vegg, men her var det få alternativer, og dessuten hadde vi ikke hatt råd til mer enn en vegg tapet. Nå gjenstår bare å få den opp. Det har hverken jeg eller husbonden gjort før. Nok en av hverdagslivets utfordringer.

Her går det stort sett i maling, men i kveld skal vi kose oss i teateret med Folk og røvere i Kardemommeby.
God helg alle sammen.

mandag, oktober 06, 2008

Lille nurket

Det er så morro å få bilder av plagg som jeg har laget og som faktisk blir brukt. Her er det lille H som kler genseren veldig godt, synes jeg. Heldige meg får se både ham og mamma'n om få uker og gleder meg voldsomt.

Jeg må bare beklage at det er lite blogging for tiden. Det er mye å gjøre på jobb, samt at vi har nytt hus som skal pusses opp fra bunn til topp. Det er lite tid til håndarbeidssysler da. Litt får jeg gjort. Når vi får nettet opp å gå hjemme skal jeg også legge ut litt bilder fra oppussing.