tirsdag, november 25, 2008

Villsauer og takknemlige kunder

I helgen var det strålende vær. Det var julemarked på Bragdøya - en knallfin, liten øy utenfor Kristiansand, så vi tok båt over og koste oss med sol, hav og julestemning. Så idyllisk. På øya går det villsauer hele sommeren, og de solgte garn fra disse sauene på julemarkedet. Jeg fikk sikret meg 150 g. Skjønt garn og herlige farger. Nå streiket kameraet, så jeg får legge inn bildet senere.

Tulla mi er virkelig en takknemlig kunde. Hun blir like lykkelig for alt jeg lager. Hun har fått ny strikkevest, skjerf og lue (førstnevnte strikket i Alpakka, sistnevnte i Lerke). Jeg strikket også et par nye bukser til henne, men de ble i trangeste laget, så minstemann ble lykklige eier av et par nye bukser. Han er dog ikke like takknemlig. Mønster: Strikk til nøstebarn
Garn: Ca 200 g Heilo
Pinner: 3 mm
Ullkjoler er fantastiske plagg for små jenter. Varmt og godt også føler de seg likevel pyntet. For noen er det viktig.

Mønster: mitt eget, sterkt inspirert av hverdagskjolen i Strikk til nøstebarn
Garn: ca 300 g. Smart
Pinner: 3,5 mm
Den lille tulla mi er ikke lenger liten. Hun feiret 6årsdagen sin for et par uker siden. Dette er nok siste gang det dekkes med rosa. Når sant skal sies er jeg glad for det. Det var herlig å kunne stelle i stand til fest i en stor spisestue. Barneselskap på lørdagen og 18 til bords på familiemiddag på søndagen. Uten at det ble veldig trangt.

Jeg må vise frem Tiga. Hun er en herlig katt. Leken og kosete. Nå får hun til og med lov til å være litt ute alene. Hun storkoser seg, og lever godt opp til navnet - stadig på jakt etter løv eller fugler. Tiga har lært å sette pris på strikkingen min også. Enten å bruke ferdige produkter som ligeunderlag, eller spise bambuspinner og leke med garnnøster.

Fortsatt fin uke til dere som fremdeles gidder å følge med på denne for tiden ganske kjedelige bloggen!

onsdag, november 19, 2008

I live?

Jada, herved bevist står det fortsatt til liv. Jeg har fått flere spørsmål om jeg enten er gått i dvale eller tatt kvelden.

Det er hektisk for tiden. Jobben krever mer en sitt og ungene har jo fått en haug med fritidsaktiviteter. Hele huset skal males og pusses opp. Det er ikke fritidsproblemer å snakke om . Jeg klarer å strikke litt innimellom , og jeg skal få prøve å legge ut noe til helgen. Da skal vi ha en hjemme-alene-helg. Det har vært mye besøk og arrangementer i det siste, nemlig.

Jeg må ærlig innrømme at jeg sniker meg innom bloggene deres i lunsjpauser og andre pauser, men er lite flink til å legge igjen kommentar. Får håpe førjulstiden blir litt roligere.

Legger igjen noe verd å fnise over (klikk på bildet så blir det stort nok til å lese):









Kilde: Aftenposten