tirsdag, mai 12, 2009

Pilespids og egenkomponerte baggy bukser

Jeg har hatt lyst til å strikke Pilespids lenge, og nå har jeg endelig fått ferdig en! Strikket i Lerke, så den fungerer som en slags vest nå på våren, men kan brukes alene som topp på litt kjølige sommerdager. Lille søtnos var veldig fornøyd:
I vinterferien dro vi på fjellet og jeg hadde med et enkelt strikketøy: bukser til lille I. Men så glemte jeg mønster. Jeg fant ut at jeg ville lage noen baggy bukser med linning nede og satte i gang. Det ble faktisk knallfine. Nå må det sies at buksen har ligget ferdigstrikket uten strikk i livet i en måneds tid. Godt med alt som blir gjort!
Etter inspirasjon hist og pist følte jeg meg kallet til å prøve vevstrikk. Snuppa trengte et pannebånd, og dette er min vevstrikkdebut. Det var virkelig morsomt, og jeg blir nødt til å strikke denne babyjakken fra Pickles. Heldigvis har jeg ei venninne i Oslo som venter ei lita jente :)
I år blir det heldigvis ingen nistrikking til 17. mai som i fjor da tulla sin bunad skulle bli ferdig. Selv om min lille pode erklærte for en uke siden at han også ville ha bunad. Det får vente :) Håper alle som er innom får en strålende 17. mai! Hipp hipp!