søndag, februar 21, 2010

Herlig søndag

Nå som jeg sitter hjemme alene de fleste dagene, er det fest for meg hver helg med familie rundt meg så og si hele tiden. Nå er jeg for øvrig i permisjon, så nå føler jeg rett og slett at det snart blir en ende på disse lidelsene :) Det er langt bedre å være i permisjon enn sykemeldt i disse dager.

I dag er det strålende vær og minus 11 grader. Ser ikke ut til at vinteren har tenkt å slippe taket. Det spiller ingen rolle for meg som ikke kan gå noen steder likevel, men jeg håper da at all denne snøen forsvinner til trillesesongen begynner. Her skal det labbes av en 30 kilo før sommeren...he, he.
Jeg har strikket masse presanger siden sist - uten å ha foreviget bilder, men men. Til meg selv har jeg strikket et veldig deilig skjerf. Det tok sin tid. Det er svært - det gikk med ca 400 g Falk (strikket med dobbel tråd) og i perlestrikk hele veien. Ble litt lei av rett og vrang, men det var verd det til slutt.
Ingrid har fått seg en ny genser. Jeg har strikket en av disse før til lillebror og de er raske å strikke og har fin passform. Det gikk med ca 400 g Falk på pinner nr 4. Mønster fra et hefte som jeg kan grave opp om nødvendig.


I dag er siste dag på kino for filmen "Den fantastiske Mikkel Rev". Jeg har lest boken for ungene. I det hele tatt elsker jeg barnebøkene til Roald Dahl, og ungene ler seg skakk. Spesielt "Dustene" - om Herr og Fru Dust som to motbydelige personer som ikke vil noen noe godt. De ekteskapelige kranglene er fantastiske. Vel, vel - her skal det først akes, så kinotur før litt mer OL tenker jeg. Så får vi håpe at Petter får seg en gullmedalje snart - om ikke annet for å holde disse snurte journalistene litt på avstand.
Håper alle får en fin søndag!

fredag, februar 12, 2010

Karnevalspus med Baktus og pulsvarmere

Søta kom hjem fra skolen en dag og ønsket seg pulsvarmere for det hadde kusina lånt av moren sin. Jeg fikk endelig en anledning til å bruke det herlige geite-alpakkagarnet jeg kjøpte hos Bjørg i Svartdal for et år siden. Dette er jo noe Ingrid kan bruke et par år fremover, som hun ikke vokser ut av med en gang. Jeg fikk brukt mitt nye hespetre og nøstemaskin og er fryktelig fornøyd.

Modellen har kommet hjem fra skolen der de har hatt karneval. Grunnet morens invaliditet var det ikke store utkledningen i år, men gråpus fikk hun være og var godt fornøyd med kattesminken. Godt at min tid som goter har gitt meg noen sminkeerfaringer :) Nå skal det sies at den var finere da hun gikk til skolen enn da hun kom hjem.
Pulsvarmerne er egen oppskrift. Skjerfet vil sikkert mange kjenne igjen. Det kalles Baktus og oppskrift finnes her.

Det er endelig fredag og da er det bare å si
GOD HELG!!

lørdag, februar 06, 2010

Luer luer luer

Luer til enhver. Til mamma har jeg strikket Rose Red fra Ysolda (takk Eva). Den er strikket i dobbel Alpakka fra Du Store Alpakka og det gikk med ganske så nøyaktig 100 g på 4 mm pinner. Morro å strikke, og den ble knallfin på.
Til pappa har jeg strikket Turn a Square fra Brooklyntweed. Det gikk med under 50 g NORO Keyron og rundt 50 g Alaska på 5 mm pinner.


... og for lenge siden strikket jeg Koolhaas til superhelten. Også fra Brooklyntweed. Det gikk med ca 100 g Alaska på 5 mm pinner. Den tok veldig lang tid å strikke, men du og du for en fin lue :)

Det føles uhorvelig lenge til termin selvom det er litt over 5 uker igjen. For det meste sitteligger jeg på sofaen og kjeder meg. Det blir en del strikking, da - det er jo fint, men jeg gleder meg ufattelig mye til å kunne bevege meg igjen uten smerter! Jeg skal gå flere mil hver dag etter fødselen :) Hadde det ikke vært for Knausgård så hadde det vært tilnærmet uutholdelig! La nå nr 4, 5 og 6 komme raskt!
Fortsatt god søndag alle - håper dere alle er kommet over gårsdagens skuffelse (vinneren av GP). Makan til suppesang skal man lete lenge etter :)