onsdag, august 25, 2010

Varme føtter

Her forberedes høst. Jeg elsker høsten. Da er det endelig mulig å tenne stearinlys med mening før klokka 23. Det stikker i nesa om morgenen når døra åpnes for å sende snuppa til skolen.. Det er så fint å ta på seg ullsokker på kvelden og sette seg ned foran tv'en uten dårlig samvittighet for at en heller burde utnytte solstråler og luke i hagen. Jeg skal iallefall ikke fryse på føttene. Tøfler er samme oppskrift som tidligere, fra Guro - m.i.l.c.h shaum heter bloggen og er veldig fin. Jeg har brukt 200 g Eskimo per par og brukt heklenål 7 mm. Rosa er ikke min farge, men jeg måtte av en eller annen grunn ha den fargen i år. Jeg har nå laget 25 par Guro-tøfler. Det er ikke dårlig.




Et par strømper til meg selv er det også blitt. Egen oppskrift - med rester av alpakka og babyull på pinner nr. 3mm.

Det er ikke lenger enn en uke siden dette:
Vi var på båttur med svigerfar. Makan til dag. Vi mer eller mindre lå i vannet hele gjengen. Jensen inkludert - bleieløs og lykkelig :)

lørdag, august 07, 2010

Hoppende glad

Eva - snille, spuperflinke Eva - har sendt pakke i posten. En så koselig overraskelse da vi kom hjem sent etter å ha feiret pappas bursdag. Denne fantastiske jakken var til Jens. Modellen er på vei til sengs og har dermed ikke rette humøret til å posere i den. Men det var ikke bare til Jens:
Pakker er superstas
Av med hjelmen, denne må prøves umiddelbart!

"Denne skal jeg jaffal ha om vinteren. Er det lenge til vinteren, mamma?"
Også denne luen som jeg hadde tenkt å strikke til meg og pene-mannen. Det blir luefamilien sin, det.
Eva: tusen millioner! Nå er vi alle hoppende glade. En 5-åring sitter og ser på tv med lue på :)

torsdag, august 05, 2010

Olive

Ferdig!!


Denne kommer jeg faktisk til å bruke. Mye. Strikket i Alpakka på pinner 3mm (hals og ermekanter) og 4 mm. Med så store pinner er strikken noe ujevn, men rengner med at det jevner seg ut etterhvert. Det gikk med betraktelig mindre garn enn i oppskriften. Brukte om lag 250 g. Bildene ble litt så som så med en 7-åring som fotograf, men det får stå sin prøve :)

tirsdag, august 03, 2010

Rullegenser

Lille Jensen har fått ny genser. Han vokser mye og er allerede blitt en staut kar. Den siste uka har han dessverre ikke vært helt i form, men det ser ut til å gå litt bedre nå. Jeg har ikke sovet siden torsdag, og med to andre barn hjemme og mann på jobb så blir det ikke noe søvn på dagen heller. Så nå ser jeg ut som om jeg er har akutt behov for en overveldende menge botox :O
Jo altså, genseren er en klassisk rullegenser fra "Strikk til nøstebarn" av Kathrine Gregersen. Føler jeg snart har strikket hele boken, men blir aldri lei. Fargene ble ikke helt riktig i sol-på-hell-lyset. Sjøgrønn og mørkeblå er den egentlig. Strikket i Sisu på pinner nr. 3 mm. Det gikk med litt over 50 g av hver farge.
Det er blitt august allerede. Skjønner ikke hvor denne sommeren ble av. Men vi nyter solstrålene til fulle. I dag har ungene vært med mannens snille tante for å bade, mens jeg og Jensemann fikk et par timers ro midt på dagen. Det ble tid til en is etter middag og det er ikke så verst temperatur ennå. Håper det holder litt til. Jeg har inngått en avtale med min sønn om at ingen av oss skal klippe oss før jul. Det kan bli spennende å se hvordan denne karen kommer til å se ut :)

Jeg er ferdig med sommerstrikken min: Olive. Nå sitter jeg og fester tråder. Den skal få en runde med vann og milo før jeg viser den frem.