torsdag, desember 30, 2010

Ekte sørlending

Jonas: Pappa, det er noen som ikke kan spise sukker. Bare når de får føling.
Penemannen: Ja, det er de med sukkersyke.
Jonas: Nei, det heter ikke sukkersyke. Det heter diabetlehem.

..........er han ekte sørlending nå?

tirsdag, desember 28, 2010

Romjulstøfler

 Dette blir vel par nummer 30 eller noe sånt, men svigerinnen i Oslo trengte et par synes jeg :) Det er igjen Babushka Ballerina Slippers som er designet av Guro. Som vanlig heklet på 7mm heklenål. Det gikk med 200 g Eskimo.


I dag har jeg vært på koselig strikkekafe med Frk Snupp og Sisslesola. Vi drømte om en garntur til Danmark og jeg håper det blir en realitet om ikke altfor lenge.

Jula er på hell. I morgen skal jeg jobbe og jeg har nesten lyst til å rydde bort all julepynten. Vi får vente til etter nyttårsaften.




Jeg og penemannen skal endelig lufte oss litt. Hans snille tante skal sitte barnevakt for de tre søte små, og vi skal se den nye filmen til Sofia Coppola. Det skal bli stas!

mandag, desember 27, 2010

Little sisters dress

 Ei lita nabosnuppe, Emeline, fikk en kjole til jul. Jeg var så sikker på at Jensemann skulle bli jente, så denne sto øverst på strikkelista. Siden han nå ble det han ble, så måtte jeg likevel strikke kjolen :) Oppskrift finnes her. Strikket i Drops Alpakka, pinner nr. 3 mm. Det gikk med i underkant av 150 g, tror jeg....
 Jensemann er snart av gårde uten gåvogna si. Her er det full fart, for å si det sånn. Duker er avskaffet for en lengre periode, og nips er flyttet opp :)
 Litt glimt av julaften til slutt. Vi er nå så velfødde både på mat og gaver at det varer nok et helt år :)



Fortsatt god jul til alle sammen!! 

mandag, desember 20, 2010

Cloud Bolero

 Helgen har vært så flott. Vi har hatt knallkoselig besøk fra Oslo, og feiret svigerfars 70-årsdag med en veldig fin og morsom fest. Jeg fjonget meg i min nye bolero. Mønster finnes her. Det er en Ysolda Teague-design, og er supenkel å strikke. Jeg tenkte at jeg måtte ha en som er lengre med knapper også. Men det blir etter jul. Nå spøker det for siste julegavestrikken.
 Litt "late news", men jeg må få vist frem adventskalenderen i år. Jeg var så lei av å pakke inn 48 små gaver og knytte dem på den vanlige kalenderen. Så jeg sydde 24 poser i stedet. En engangsinvestering av tid, for  å fylle denne kalenderen tar ikke særlig med tid. Så tager man bare et par stykk store greiner inn og hekter posene på. Stoff fra IKEA, stempel fra Stoff og Stil, og mønster på poser fra Pickles.no. Jeg sydde mange forskjellige størrelser siden det varierer hva vi putter oppi.



Nå er det bare 2 dager igjen av permisjonen før penemannen tar over. I dag er det maks kosing med syk Jonas og litt sliten Jens etter en begivenhetsrik helg. 

onsdag, desember 15, 2010

Partysesong

 Partysesongen er i gang og kjekkasen i huset har fått hals og votter for å fjonge seg til og fra selskapene. Vottene er etter mønster fra Strikk til Nøstebarn, mens halsen er egen oppskrift. Strikket i Nepal, 5 mm på halsen og 4,5 mm på vottene. Det gikk med litt over 100 g.


Jeg er akkurat ferdig med en bolero til meg selv også som jeg skal ha på i svigerfars 70-årslag til helga. Gleder meg til å vise dere, den ble knallfin :) Ellers er det mest julegavestrikk for tiden og det kan jeg ikke vise :(

Ikke for det jeg kjeder meg, men det blir noen timer innendørs for tiden. Minsten fikk vannkopper etter en lang periode med forkjølelse og omgangssyke. Det resulterer i sånne ting:


.... fargesortering av bøkene i bokhylla. Vi har en del bøker, for å si det sånn. Jensen dro bløkene ut, jeg satte bøkene inn. Morsomt arbeide :)
Fortsatt finfin uke!

søndag, desember 05, 2010

Nøstebarndress

Endelig ferdig! Jeg gikk tom for garn, og måtte helt tilbake til Sjølingstad for å få resten. Da jeg kom dit fortalte de at de selvfølgelig bare kunne sende.... Men nå er den altså ferdig. Etter oppskrift fra boka Strikk til Nøstebarn. Passer perfekt. Lua er fra samme bok.


Egendesignet lue til meg selv er det også blitt. Strikket i perlestrikk - ca 125g Hubro på pinner 9 mm.

Det er superdeilig vintervær på Sørlandet nå.  Etter å ha vært inne i flere uker med forkjølet Jens, og nå omgangssyke i helgen, var det deilig å dra frem ski og kjelke og boltre seg i dag! Deilig middag hos svigerfar som avslutning på kvelden :) Han er en fortreffelig dessertmaker!

Finfin uke til alle!