lørdag, januar 29, 2011

Milo - igjen

Først: Nok ei lue. Denne karen har lok luer til å skifte hver dag i uken. Men en slik finlandshette har han ikke fra før, og det er jo viktig når det er som verst kaldt. Mønster fra Strikk til Nøstebarn. 
Jeg har brukt Bånsull merinogarn og pinner nr 3mm. Men den ble likevel litt knapp. Den holder ut sesongen, i allefall. Ikke la dere lure av smilet. Han hater luer, og det var ikke mange sekundene før nyhetens interesse var over og luen ble kastet så langt han maktet.



 Så har jeg strikket nok en Milo til Jensen. Han er så fin i disse. Jeg har vært flink og brukt restegarn, derav stykket nederst i annen farge. Garn er ukjent, men jeg brukte pinner 4 mm. og mønster finnes her.



Det er endelig helg og vi skal bare kose. I dag er det aktivitetsdag og de to eldste skal ha et vennesøskenpar på overnatting. De er så gira allerede, og både meny, aktiviteter og tv-program er nøye planlagt. Vi gleder oss! Sola skinner og jeg burde nok brukt ledige stunder på litt vindusvask, men det får bli en annen gang.....
Finfin helg til alle!

tirsdag, januar 25, 2011

Sokkeåret 2011

Jeg har meldt meg inn i en ny gruppe på Ravelry som skal strikke et par sokker for hver måned. Første mønster ut falt jeg fullstendig for. Det heter Kalajoki, og er designet etter den finske elven Kalajoki som strekker seg ut over landskapet omtrent slik sokkene ser ut. Jeg er fornøyd over å ha klart første par innen første frist. Nå er det ikke sånn at det tar lang tid å strikke sokker, men jeg lider av "det er kjedelig å strikke to"-syndromet. Med votter også er det vanskelig å begynne på den andre. Men nå skal jeg sørge for å ha nok sokker til å holde disse fryseføttene varme! Mønsteret er gratis og finnes her. Dette er en ravelry -link, men er noen interessert kan jeg sende en pdf. Det gikk med ca 80 g Sisu på pinner 3 mm.



 Elizabeth heter en lue designet av Jane Richmond. Hun lager de fineste strikkeplagg. Jeg strikket opp noen rester Hubro, og laget den til penemannen, så den er ikke så baggy som originalen. Men penemannen var fornøyd, og luen går så fort å strikke at det gikk på et par litt lange kveldstimer. Mønsteret kan kjøpes på Etsy her. Det gikk med ca 150 g Hubro på pinner 8 mm.

Finfin uke til alle som er innom!
Så må jeg bare tipse om et av de morsomste strikkeprosjektene jeg har sett. Monstermønster har strikket en heldress til en av de ansatte i barnehagen der et av barna hennes går. For et prosjekt. Sjekk det ut.

lørdag, januar 15, 2011

Pink - and old news

Jeg har malt! Ingrid og jeg måtte bare gjøre noe med den gangen som fører inn på ungenes rom. Det er ikke vinduer der, så det er litt sånn trist og leit selvom vi malte den hvit. Fargen heter Tryllestøv, og jeg tror det var avgjørende for 8-åringen (som egentlig nå har avtatt ift rosa - vi måtte også kjøpe ny maling og stoffer til gardiner på rommet hennes for å bytte ut det rosa). Det ble veldig fint, synes vi. Også de mer maskuline innslagene i vår familie måtte innrømme at det ble friskt og fint. I tillegg har jeg debutert som maler :) Det er en ren kopi etter et bilde jeg så i et vindu en gang vi var på helgetur til Danmark og butikkene var søndagsstengt. Pytt, pytt - det ble nå iallefall som jeg hadde tenkt :) 
Den observante leser vil nok legge merke til at golvet nok ikke kler tre unger som kjører biler, kaster baller og turner..... Men det er ikke like morsomt å male golv.




Så over til gammelt nytt. Jeg tenkte bare i all beskjedenhet at jeg skulle la dette forbigå i stillhet, men har fått så mange kommentarer og mailer, så jeg skryter litt likevel. Det er ikke hver dag en ser seg selv på forsiden av avisen. Dette er da i helgebilaget til Fedrelandsvennen for en stund tilbake da de hadde en reportasje om håndarbeid. Jeg pratet om strikking og ravelry og alle dere fantastiske bloggvenner!




Fortsatt god helg til alle
Vi er temmelig trøtte etter en usedvanlig aktiv dag. Nå har minsten lagt seg, de to eldste har benket seg med lørdagsgodis og skal se Melodi Grand Prix. Det liker ikke jeg, så hvis jeg klarer å løsrive meg fra stolen, så skal jeg sy nye gardiner til tv-slavene!

onsdag, januar 12, 2011

Sløve meg

For en stund siden fikk jeg en award fra Siren som har den fineste bloggen Hekta på strikk.
Tusen takk!! Og med dette må jeg ut med tre ting jeg liker. Det er ikke så vanskelig siden jeg liker så mye :)
1. Jeg elsker iskrem over alt på jord og spiser litt nesten hver dag.
2. Jeg må ha levende lys hver eneste ettermiddag og kveld. Gjerne mange. Jeg burde fått kvantumsrabatt på IKEA.
3. Jeg liker fredagskvelder med familien når huset er sånn rimelig ryddig og rent - når pizzaen står på bordet og ungene er glade og hele helgen ligger foran oss.

Til slutt skal jeg viser favorittbildet mitt, men det blir vanskelig siden jeg ikke helt klarer å plukket ett - så det står jeg litt over.

Det er så mange blogger jeg er begeistret for, og det er vanskelig å velge 3. Eva, Me&My og Kreative masker er alle knallgode blogger :) Så får det bli dem denne gangen.

mandag, januar 10, 2011

Mykere enn mykest

 Jensen er den heldige eier av en jakke strikket i kashmir alpakka! For et herlig garn. Koster dog flesk, så det blir ikke akkurat en jakke til far med det første. Mønster fra Sandnes kashmir alpakka-heftet (nr. 4) Det gikk med 250 g, strikket på pinner 5,5 mm. Jeg synes modellen er kjempefin, og den var usedvanelit rask å strikke. Strikkes fra topp og ned.


lørdag, januar 01, 2011

Godt nytt år!!

Kjære alle bloggvenner:
Godt nytt år! 
Her er det virkelig dagen derpå for alle :) Kun et par enkle tova-votter på pinnene, brus i glasset og noe lett på tv i kveld. Treningsforsettet og sunt-forsettet begynner vi ikke med før til mandag ;-)




Jeg vil takke dere alle for masse inspirasjon i året som er gått - jeg gleder meg allerede til alt jeg skal strikke i 2011!