torsdag, februar 24, 2011

Så ble det rødt

 Nei - jeg kunne ikke blogge noe annet enn farger nå. Jeg er inne i en fargefase og det føles godt. Det er ennå så veldig vinter på Sørlandet og det passer ikke humøret. Jeg er for lengst vårinnstilt, så dette blir bare helt feit.
Jeg tok utgangspunkt i mønsteret Boheme, men hadde strikkebesøk da jeg begynte på mønsteret. Skravling og strikking går ikke sammen. Det ble masse feil :) Dessuten så falt jeg ikke for hullmønsteret i rødt. Så da ble det en enkel langarmet jakke i stedet. Jeg har strikket inn knappebord hele veien. Så laget jeg litt puff på ermene nederst, og strikket en knappebol også på ermene nederst. Den ble fiiin. Strikket i dobbelt 2-tråds fra Sjølingsstad på pinner 4,5 mm.





Det er bare en jobbedag igjen før vinterferie. Vi reiser på hytta til og med svigerfar, og jeg planlegger en skikkelig rolig, strikkerik ferie med masse barnekos!

lørdag, februar 12, 2011

I bruk II


Dette bildet fikk jeg på mobilen fra min venninne Annette. Tror ikke det er kvaliteten i seg selv det går på, men mer hyppig bruk. Jeg har heklet og tovet uendelig mange av disse tøflene, og det er fint å se at det er flere enn jeg som blir avhengige av å ha dem på beina. Oppskriften er den samme: Ballerina Babuschka Spippers.  Mønsteret er laget av Guro som har bloggen M.i.l.c.h.s.h.a.u.m.



Heklet i Eskimo, 200 g på heklenår nr 7.
Men nå tror jeg at jeg må ha en pause fra disse tøflene. Jeg har oversteget produksjon på 30 par - nå må jeg kanskje utfordre meg selv litt:)
Det er søndag morgen, jeg sitter med en deilig latte og blogger, mens mannen monterer nytt spisebord. Det er ikke verst før klokka 8. Vi får gjort mye i helgene takket være vår lille vekkerklokke Jens.

Håper alle får en finfin søndag!

lørdag, februar 05, 2011

I bruk

Det er lite som gleder et strikkehjerte mer enn at det man lager tas i bruk. Her er nabo Emeline i  Penelenehabitter. Little sisters dress har jeg blogget om før. Lua er lettstrikka babylue fra Strikk til nøstebarn, et helt perfekt mønster hvis man har restegarn å bruke opp. Jeg heklet en kant rundt sammen med snorene.
Ei lita skjønnhet, dette. Og mamman er en bedre fotograf enn meg!

Finfin lørdagskveld til alle som titter innom. Det er heldig vis sol og fint vær igjen, så familien skal på bytur med påfølgende kino.