torsdag, april 21, 2011

Jeg syr!

 Jeg vet ikke hvor lenge jeg har tenkt på å ta frem symaskinen og sy masse puter, deilige klær til ungene og små nette ting som nåleputer og slikt. I flere år har jeg handlet litt stoff her, noen knapper der, litt bånd og annet man trenger, men har ikke kommet lenger enn å sy gardiner og kant til duker. I dag fikk jeg ånden over meg og sydde min første pute. Det ble gjort i hui og hei mens Jensemann var i badekaret under Penemannens strenge oppsyn. Det ble skakt og skjevt, men jeg er strålende fornøyd. Det skal bli flere!
 De fantastiske bildene /japansk trykk dere ser over her har jeg fått av Aase G. I bytte mot garn. Det er det beste kuppet jeg har gjort i mitt liv. Jeg venter på at Penemannen skal finne egnet murspiker - eller hva man nå trenger for å henge opp på mur. Jeg synes de er fantastiske.


Jeg har vært så heldig å fått en award av Hekta på strikk og KomadyretJeg tar utfordringen! 






1. Hvorfor begynte du å blogge? Vel, jeg var ganske så alene om håndarbeid i min vennekrets, og trengte inspirasjon til å begynne med. Det var litt kjipt å alltid være den som maste uten å vise frem noe - derfor begynte jeg også å legge ut bilder og blogge litt. Etter hvert ble det veldig hyggelig og det er en veldig god måte å holde kontakt med alle mine "nye venninner" som inspirerer og motiverer.
 2. Hvilke blogger følger du?Å hjelp - mange mange. Det kan gå en hel kveld for å oppdatere meg på håndarbeidsblogger, og jeg rekker sjelden gjennom alle. Det er forferdelig mange gode håndarbeidsblogger!
 3. Favoritt make up? Kremt.... jeg er jo glad i sminke..he, he.. Jeg bruker Kanebo pudder, masse sort eller brun kajal - det er ett fett hvilket merke. Jeg tester ut ny mascara for hver gang jeg trenger ny - men bruker svart og hver dag. Så må jeg ha Gurlain solpudder, og shimmer fra Clarins. Jeg er også glad i øyenskygge og har en mange versjoner og farger :)
 4. Favoritt klesmerke? Jeg liker litt "odde" klær. Kommer jeg til Oslo må jeg innom H&M for Trend-kolleksjonen (som de ikke skal selge i Kristiansand??). Jeg liker Bruuns Bazar, Designers Remix Collection... i det hele tatt er jeg veldig glad i klær.
5. Du "MÅ" ha make up produkt? Går aldri ut døra uten mascara, for å si det sånn.
6. Favorittfarge? Grønn. 
7. Favorittparfyme? In Two Peony av Stella McCartney. Så bruker jeg Be Delicious av DKNY
8. Favorittfilm? Umulig spørsmål. Jeg elsker film og har mange favoritter. 
9. Hvilket land du vil besøke og hvorfor? Italia, igjen og igjen. Det er bare et fantastisk land og et herlig folk. 
10. 5 ting du må ha i vesken? Lommebok, Mobiltelefon, iPad, lipgloss og penn. Skulle gjerne hatt mer - det er ofte behov for bleier, smokk og annet....


 Nå tror jeg så mange har fått utfordringen - jeg er jo ikke akkurat kjapp med å svare på denne :) - så de som vil må gjerne ta den!

tirsdag, april 19, 2011

Vårkos

 Endelig er våren kommet. Etter utrolig stressende jobbperiode og en hektisk, men knallkoselig London-tur til venninner, er jeg klar for litt ferie. Jeg kan virkelig ikke skjønne at det bare er 4,5 måneder siden jeg var hjemme med Jens - utrolig fort man blir slukt inn i jobb og hverdag. Og det til tross for at Penemannen er hjemme med Jens og jeg har sluppet alt som heter matlaging og husarbeid siden jeg begynte å jobbe igjen,.
Motto er at jeg skal jobbe mindre, kose, leke og strikke mye mye mer etter påska!

Jeg viser noe som har vært ferdig en liten stund. Pilespids har jeg strikket før og denne gangen har jeg brukt masse rester Alpakka som passet fint sammen i fargene. Strikket på pinner 3 mm, og jeg aner ikke hvor mye som gikk med :)
 Tidligere i vinter fikk jeg så utrolig lyst på en grønn og enkel lue. Valget falt på Rikke hat. Jeg strikket den mindre enn størrelsen tilsa, for jeg har så lite hode. Dessverre ble den akkurat litt for liten, men passet Ingrid perfekt. Så da får jeg heller strikke en ny til meg selv. Jeg synes fargen er herlig. Det gikk med 100 g Alfa på pinner 4,5 mm.


Nå skal formiddagen brukes til å leke i hagen, men med en liten tur til garnbutikk. Det skal strikkes poncho til Ingrid så hun ikke skal fryse på 17. mai.
Jeg beklager lite besøk på bloggene deres i det siste, men jeg gleder meg jo desto mer til å surfe rundt i påsken på alt jeg har gått glipp av.

God påske!