mandag, mai 30, 2011

FFF

FFF=Førti, feit og ferdig
.....for siden sist har jeg blitt nettopp det. Ikke knallfeit, men på vei til en litt annen "fasong" enn det som var tilfelle før. For ikke snakke om rynker og poser under øynene - kunne laget en lang liste nå:) Men så er det jo sånn at alternativet er verre, og egentlig har jeg vel ikke hatt det bedre i mitt liv enn det jeg har nå. Og det sier ikke så lite for jeg har hatt det ganske knall.
Vel vel - det er på tide med flere joggeturer og kanskje en ny tatovering...
 Jensen har fått ny bukse. Oppskriften er fra Pickles og finnes her. Den er strikket i noe bambusgarn jeg fikk av Tante Mari for en stund siden. Helt herlig mykt. Buksa er i knappeste laget, men den blir bedre å ha på når strømpebuksa kan pakkes ned. Det er ikke med det første......

 Jensen har også fått seg ny genser. Skikkelig restegenser. Ingen garninnkjøp til denne her, og det må bli flere sånne prosjekter for å tømme garnlageret litt. Mønster er en basis raglangenser fra "Strikk til Nøstebarn" og garn er ymse ullkvaliteter. Den er strikket i str. 2 år, og er noe romslig, men stakkaren har gått rundt som et stappa pølseskinn i alle 6 mnd. genserne en stund nå. Lua er fra samme bok - strikket i Lerke, og passer perfekt på hustrige vårdager.



Jeg har faktisk strikket mye siden sist - og skal forsøke å oppdatere mer fremover. Jeg er alene hjemme noen dager og kjenner det er ganske slitsomt. Heldigvis er penemannen hjemme i morgen kveld.
Finfin uke 
til alle som stikker innom en ganske så treg blogger for tiden!

tirsdag, mai 17, 2011

Hipp Hipp hurra!

 Før jeg begynner med dagens opprinnelige innlegg, må jeg bare vise før og etterbilder av min midterste. Han er en bestemt liten herremann, og jeg har minimal innflytelse på hva og hvordan når det gjelder hår og klær. For en uke siden bestemte han seg bare for å klippe alt kort. Jeg som har strevd vettet av meg for å få klippet litt vekk foran så kan i det minste skal se litt. Alt vekk.  Nå kjenner jeg ikke gutten min igjen.... Men skjønn er han lell...
Det pleier alltid å være iskaldt på 17. mai. Klok av skade strikket jeg en poncho til Ingrid som hun kunne ha utenpå kjolen i tilfelle. Det skulle vise seg å være veldig lurt, for da de hadde stilt opp for å gå i barnetoget, så kom skyene og iskald vind :(  Heldigvis ble det deilig senere på dagen, men ponchoen gjorde nytta, og Ingrid følte seg så fjong.




Denne er strikket i en fei. Mønsteret finnes her. Den går ikke opp til mer enn str. 4 år. Jeg strikket bare med Eskimo og pinner 8 mm i stedet for dobbel alpakka som oppskriften tilsier, og strikket så lang som Ingrid ville. Gikk på et par kvelder, og denne skal nok brukes mye fremover på litt hustrige vårkvelder. Det gikk med i underkant av 300 g Eskimo.
En hektisk og fin dag er over. Jensen er syk og har vært syk lenge, så han hadde ikke sin beste dag. Nå er han på antibiotika og blir forhåpentligvis frisk ganske så snart. Han trenger det, stakkar. Vi andre har også vært gjennom runder med både omgangssyke og forkjølelser, så nå bør det egentlig bare være godform frem til høsten igjen :)
Håper alle hadde en finfin feiring!