onsdag, desember 21, 2011

Hvor ble desember av?

 Bare to dager igjen, og jeg klarer ikke helt å se hvor det ble av desember. I år skulle jeg jo være så tidlig ute med alt :) Den gang ei. Jeg er glad jeg sydde kalenderen i fjor, så i år var det bare å fylleopp posene  - ingen pakking av 3 X 24 gaver. Juletreet er på plass og pynten oppe, juleblomster i alle potter og de aller fleste gavene innkjøpt og innpakket. Kaker er bakt og pepperkakehus likeså. Likevel har ikke julefreden senket seg. Det har vært for mye på jobb med frister og møter. Men i morgen skal jeg ha fri - da skal huset vaskes - til julemusikk og apotekets røkelse. Da må vel stemningen komme? Så får vi besøk av svogerfamilie - da er jula i gang!

Jeg har strikket jevnt og trutt - men mest småstrikk. Denne lua etter oppskrift fra Pickles. Jeg har strikket en tilsvarende til Ingrid også - lett å strikke, fin passform.

Så måtte minsten få blånisselue. Han har begynt å se litt på TV, og er veeeeldig stolt av lua si. Nå strikket jeg bare opp restegarn, så den ble tofarget - nokså kul, egentlig, og litt annerledes enn alle andre blånisseluer.


Det har regnet i ett strekk siden oktober, men i går falt det jammen meg et par centimeter snø. Det blir så lyst og fint med en gang. Får håpe det holder litt fremover - det hadde vært stas med hvit jul.

søndag, desember 04, 2011

Folded


Gårsdagen var drømmedag. Bare familiekos og ingen store utflukter eller planer av noe slag. Vi var innom Designernes julemarked på Festningen i Kristiansand, og der fikk jeg kjøpt et veldig kult juletre. Laget av en lokalkunstner  - godt lokalavisen kan brukes til noe. Nyhetsformidler er den nå engang ikke.
 Så har jeg endelig blitt ferdig med noe til meg selv. Jeg har strikket Folded av Veera Välimäki, men brukte nok altfor tykt garn, for den ble større og tykkere enn oppskriften. Likevel er den bare så god å ha på, så den beholdes som kosegenser innendørs. Jeg må nok strikke en til i mer passende garn, for den var enkle å strikke og satt passformen er helt perfekt til meg :) Jeg brukte mange nøster Lima og strikket på pinner 4 mm.



IKEA er søndagsåpent! Nå skal nye kommoder til gangen nede handles inn. Orden skal innføres i før jul! Intet mindre. Så har herlige svigerfar invitert på søndagsmiddag.

fredag, desember 02, 2011

Lys!

Hjemme "alene", med mann på julebord - 2 av 3 unger i seng - og 15 stearinlys for å mykgjøre sjelen.
I flere år har jeg sett på alle disse fine heklede lysbeholderne, og tenkt at det skal jeg jammen gjøre.
 Det tok meg en kort kveld å hekle disse. De er så fine med lys inni.


Nå skal den eldste i seng,  Nytt på Nytt skal på tv-skjermen, men dessverre blir det ikke annet godt enn hostesaft og pinex på meg i kveld. En skikkelig dryg forkjølelse nekter å slippe taket. Men hva gjør vel det når det endelig er fredag og jeg i det minste slipper å kjempe på jobb :)

Finfin helg til alle som er innom!