fredag, januar 20, 2012

Ah - fredda!


 Dere får unnskylde dårlige bilder, men nå har det ikke vært mye fototid i dagslys. Det er fredag og jeg gleder meg intenst til å ha noen dager ute av excel-regneark :) Det har vært mye rapportering på jobb, og jeg blir noe sliten av det. Jeg får en sterk trang til å male eller sy eller strikke noe etter en slik ute, og jeg har en ny Jens-jakke på pinnene. En Calorimetry er strikket i lilla Heilo og gitt til en av Jens sine skjønne barnehageansatte. Enkelt pannebånd som passer super til de som ofte går med hestehale.

Det er blitt litt flere strikkede puter. Jeg har forsøkt å kvitte meg med en del grå polaris jeg hadde liggende til formålet. Det er fint med slike grovstrikkede puter, og de er raske og enkle å strikke. Ikke like morro å sy sammen når tråden er så kjempetykk.

Så må alle ha en 
kjempefin helg! 

torsdag, januar 12, 2012

Tilnærmet masseproduksjon

Vi skal på ski i helgen. Og da må det gode votter til. Iallefall for oss som liker å bale og tøyse i snøen. Et par til mor, et til søster og bror - det må være det nærmeste jeg har kommet masseproduksjon på en uke :)




Oppskrift fra Blånisseheftet - og strikket med restegarn (klapp på skuldra). Litt pt3, titt Lett Lopi og litt udefinert ullgarn (de grå og lilla). Det er fort gjort på pinner 6 mm. Og ingenting er bedre på hendene enn tykke tovavotter!

søndag, januar 08, 2012

Give-away hos Studio




Jeg gjør som Frk. Snupp - hiver meg på en Give-away, selvom jeg aldri bruker å gjøre slikt. Her var det derimot mye fint som denne dama har veeeldig lyst på.

Give-away finnes her.

Jeg har også trukket maksimalt antall lodd - og krysser fingre og tær :)

Latte baby sweater

Denne genseren er helt suveren til splitter nye verdensborgere. Mønstret er av Liselotte, som har en veldig inspirerende blogg - og legger ut gratismønstre på mye av det hun lager. Latte baby sweater finnes her.


Strikket i Drops Alpaca - det gikk med under et nøste av hver - på pinner 3 mm. Deilig og myk!

Uken som gikk var ganske stress, og ble avsluttet med et statsrådsbesøk fredag ettermiddag. Sånn er det vel når en må på igjen etter en god ferie :) Det er rett og slett for godt å ha fri av og til. Men - det var deilig med helg, masse ungekos og fri - og litt montering av strikketøy som har ventet på de siste trådfestene et par måneder.... Nå skal jeg også bare få laget en dusk, så kan forhåpentligvis Jonas få lua si før sesongen er over for i år.
Ha en finfin uke alle sammen!

søndag, januar 01, 2012

Godt nytt år

 Da er jula overstått for denne gangen. Vi har aldri hatt så mye selskapeligheter, og det kjennes godt! Ikke fullt så godt på livreima, men nå er det jo et nytt år og nye muligheter :)

 Nyttårsaften ble knallkoselig med bror og venninne, og alle barna (minus Jensen) klarte å holde ut til 12 og vel så det, uten å bli sure og gretne.
 Likevel kjenner jeg behov for hverdag - for litt nøkternhet og rutiner. Av og til føles det som om jeg har fått for mye av det gode.
 Nå skal vi gå en lang tur og våkne litt etter gårsdagens lille rangel, så en siste familiemiddag denne sesongen.
Godt nytt år, kjære bloggvenner!