onsdag, april 25, 2012

Sjal for hermegåser

Jeg er hermegås. For noen år siden så jeg dette innlegget hos Eva. Siden det har jeg vært fast bestemt på å ha et gult stort sjal. Nå har jeg aldri fikset FBS, men jeg hekler gjerne :) Oppskriften er gammel - bare en kopi jeg har hatt i mange år. Jeg har heklet mange av dem - men aldri så stort.
ca 500 g Eskimo på heklenål 7.




Så kaldt det er for tiden så får jeg bruk for det hver dag!

fredag, april 20, 2012

Ikke gi opp....


 For lenge siden kjøpte vi en grei og praktisk kommode på IKEA. Fra første stund var den helt feil. Jeg vet ikke helt hva det var, men den har irritert meg litt. Jeg har byttet knotter 4 ganger. Den har stått i alle rom i huset (bortsett fra kjøkkenet). Nå var beslutningen tatt for at den skulle ut av huset. Så fikk jeg hang-up på en grågrønn / skittenpistasj farge og visse ikke hvordan jeg kunne få den inn i huset. Det var ingenting å tape på å male kommoden.
 Nå er den bare veldig fin og passer så perfekt inn i stua. Et par kvelder - og så mye glede, gitt!


Håper alle får en knallfin fredag og en koselig helg!

torsdag, april 19, 2012

Little sisters dress

Det går mye i babystrikk for tiden. Denne var jeg ferdig med i januar, men så har jeg rett og slett glemt å blogge den. Som vanlig var jeg på vei til barselbesøk uten å forevige strikken, da fotografen på jobb var sporty og tok noen snapshots på vei ut. Mønsteret er bare å anbefale - finnes her, helt gratis og på norsk. Designet av Tora Frøyseth. Jeg er usikker på hvor mye garn det gikk med, men den er strikket i Drops Alpaca på pinner 3 mm. Sokkene ble til av rester som ikke helt holdt, men tror ikke babyen bryr seg :)

søndag, april 08, 2012

Luksus nøstebarndress

 Nøstebarndressen (Katrine Gregersen: "strikk til nøstebarn") er en klassiker. Dette er luksusversjonen. Strikket i Pickles Alpaca - den er så lett og myk at Jensen rett og slett elsker den. Så kaldt det er blitt de siste dagene, så er den på til stadighet. Jeg husker ikke hvor mye garn det gikk med, men jeg husker at jeg strikket på pinner 4,5 mm. Og de kule knappene er fra Danmark.



 Vi har hatt en fantastisk påske. Ro og fred og tid - og vennebesøk!! Det ble feiret! Det er bare en dag igjen og jeg kjenner jeg burde ha tippet lotto. Har ikke lyst til å dra tilbake på jobb i det hele tatt.



Håper alle får en herlig, siste påskedagen

torsdag, april 05, 2012

milo...nesten

 Jeg er i ferd med å bli ganske så flink til å bruke opp restegarn. Jeg har så mye garn etterhvert at vi snakker om langtidslagringsutfordringer. Men - noen plagg egner seg veldig til å bruke opp rester. Så jeg strikket en Milo til. Denne gangen uten flette - siden fletter og striper ikke hører så godt sammen. Jeg brukte opp noen rester av garn som passet til pinner 4 mm. Det meste av ukjent opphav. Jens har begynt å bli veeeldig bestemt når det gjelder strikkingen - alt skal være til ham. Det beste er at han nå aksepterer litt pinneklikking også.

 Vi nyter påskeferien til fulle. Vi er hjemme alle sammen og er virkelig sammen. Vi bare koser - vi har tid! Til det vi vil!








Fortsatt god påske, alle bloggvenner.