tirsdag, juni 26, 2012

Baktus

 St.hans var ikke helt som forventet. Kaldt og vått - men vi kom oss ut i båt og fikk med oss litt morro likevel. Iført ull og regntøy. Det handler i grunnen bare om å kle seg :)
 Jens klarer ikke ha glidelåsen på jakkene helt opp til haka. Han friker. Derfor har han nå fått et Baktus-skjerf.
 Strikket i blandingsgarn lin og bomull på pinner 3 mm. Det gikk med i underkant av 50 g.
 Søndagen ble også tilbragt på hytta til mamma og pappa. Det var heldigvis mye oppholdsvær, så det ble mye uteaktiviteter også. Jeg er glad vi iallefall skal litt sydover i løpet av sommeren. Foreløpig ser det ut til å bli både kaldt og vått her hjemme. Det har jeg i grunnen fått nok av.....

søndag, juni 17, 2012

Bestefarsgenser

 Det er sjelden strikk til den mellomste - av en eller annen grunn. Egentlig var det her jeg burde legge inn støtet, siden det er en som kommer til å arve det hele om noen få år. Nå var det imidlertid mye korte ermer ute å gikk på podens strikkegensere - og det ser ikke ut som om ullsesongen er over på lang tid ennå.
 Vi klarer å tvinge frem et naturlig smil også - ikke verst. Selvom han faktisk ble overlykkelig for genseren. Det er ikke verst.
 Mønsteret er bestefarsgenser fra Strikk til Nøstebarn av Katrine Gregersen. Strikket på pinner 3 mm. Det gikk med litt over 200 g av 2-trådsgarnet fra Sjølingstad Uldvarefabrikk. Siden jeg bare kjøpte 200 g av denne fargen, fikk jeg et øyeblikk panikk. Men - damen har vært på Sjølingstad utallige ganger tidligere - så det var ikke måte på hvor mange rester jeg fant i samme garn for å fullføre genseren.



Finfin uke alle bloggvenner! Sommerferien nærmer seg med stormskritt. Min eneste bekymring er å finne det perfekte feriestrikketøyet.....

mandag, juni 11, 2012

Blader

 Det blomster enormt i hagen.  Det er nesten overveldende. Så fikk jeg se et interiørblad der det var plukket inn store blader. Det har vi jo også i hagen. En busk bestående av bare store blader.
 Ny favoritt.



Passet faktisk helt perfekt.

søndag, juni 10, 2012

Rubble


 Da jeg så Rubble ble jeg umiddelbart forelsket i mønsteret. Og da jeg begynte å strikke ble jet ikke skuffet. Opprinnelig strikket jeg den i tilfelle det ble kaldt på 17. mai - og det ble det selvfølgelig. Men hun har bodd i denne siden. Det er en svært anvendelig og spesiell genser. Strikket i Nepal på pinner 5 mm.





Ellers plasker det ned på Sørlandet. Vi hadde noen deilige dager i mai, men nå kan det virke som om vi får en repetisjon av fjoråret: bare regn hele huli. Vel, det skal bli deilig med ferie likevel. I går var vi på dagstur til Fårup sommerland i Danmark. Ned med 8-båten og opp igjen med 21-båten. 3 slitne og lykkelige barn - to utslitte og frosne foreldre - men en forsmak på sommeren var det jo - og det er alltid dejlig å være norsk i Danmark.
Ha en finfin uke alle bloggvenner!