torsdag, september 27, 2012

For den fineste vennen - Baktus skjerf

Jeg er så heldig som har verdens beste venninne. Hver gang jeg snakker med henne, så føler jeg at jeg blir et bedre menneske. Derfor kan jeg også strikke et stort Baktus-skjerf. På pinner 3 mm. Med et deilig og mykt lin-garn. Det er ikke så mange andre som er verd et par mil med rettmasker.

 Jeg gikk tom for garn etterhvert -men pytt pytt - det ble mer stilig med litt ekstra farger på den ene kanten. Oppskrift finnes her.


Så får jeg heller huske på å gre håret til den litt gretne modellen neste gang :)
Snart helg dere!!

søndag, september 23, 2012

Oslo-anorakken: uten hette

Merkelig hvordan jeg som regel ender opp med gensere og jakker til minsten. Han har til og med masse arvegods fra broren... Vel, vel - denne har han iallefall ikke noe som ligner på fra før av.
Mønsteret er "oslo-anorakken" fra Pickes - men uten hette. Han liker ikke å ha noe tett oppi halsen, så hette vil nok være uaktuelt på denne tassen. Et vannvittig raskt strikketøy.
Jeg begynte forrige helg da jeg var "hjemme alene" - dvs hjemme bare med guttene. Jeg strikket hele ferdig i løpet av helgen. Jeg har bare brukt restegarn! Det gikk med et par nøster Nepal og et halvt nøste Alaska på pinner 5 mm.
 Men: jeg strikket størrelse 3-4 år. Denne tassen er 2. Pickles har en tendens til å mønstre smått. Heldigvis passer den ut sesongen.

Nå er barna sendt i kjelleren med Albert Åberg. Jeg har en date med Hercule Poirot - og bestefarsgenser fra Pickles til den mellomste. Håper jeg strikker stort nok!

lørdag, september 22, 2012

Fint med små mammaer

Det er godt jeg har noen som kan arve strikk. Enten slanke venninner - eller mamma, som har fått mange gensere og jakker oppigjennom. Denne jakken ble ferdigstrikket for veldig lenge siden - så tok det en eviget å montere den. Så ble den liggende enda noen måneder i påvente av knapper. Og da den endelig ble ferdig, var den noe knapp.
 Godt mamma kan ta over. Hun kledde den godt.
 Mønster er fra Garnstudio og finnes her.
Jeg brukte Alaska i stedet for anbefalt garn, og det gjorde at den ble ganske tung. det gikk med et uendelig antall masker -  husker ikke helt hvor mange - og jeg strikket på pinner 5 mm. Perlestrikk er fint, men forferdelig kjedelig å strikke mye av :)

Finfin søndag alle sammen!
Vi satser på litt sol og skogstur.

tirsdag, september 18, 2012

Skjønt småstrikk

 En skjønn liten gutt i Jens sin barnehage er blitt storebror.
 Jeg strikker lue (enkel babylue fra Strikk til nøstebarn)
 og smetteskjerf - så får jeg en anledning til å hilse på og kanskje kose litt med den lille tassen.
 Alpaca fra Drops - pinner 3 mm. Det gikk med bittelitt av hver farge.
Kommer aldri til å slutte å være babysjuk!

søndag, september 16, 2012

Koseteppe

Høsten har for alvor kommet, og det finnes få ting som er bedre enn å kose under teppet med en bok når det rusker som verst ute.
 Teppet er strikket i et passe tykt merinogarn, på pinner 5 mm - passe stort for Jensen. Raskt og greit på tykke pinner.


 Nye String-hyller kom i posten fra Finland for en liten tid tilbake. Nå er det ferdig montert og kjøkkenet ble på en måte endelig ferdig.
 Høsten er alltid så travel. Alltid frister på jobb og mye aktiviteter for ungene. Jeg inviterte jobben på suppekveld, for jeg har nå funnet ut at midt i alt hverdagsstresset så gir det veldig energi å tilbringe noen timer med fine folk på en hverdagskveld.  All føde ble laget dagen før - så da var det bare å dekke bord :)
Finfin søndag til alle.

torsdag, september 13, 2012

Alga

 Veera Välmaki er min favorittdesigner. Ingen tvil om det. Så er det noen andre finner hakk i hel. Denne strikket jeg i sommer - Alga er et enkelt og greit feriestrikketøy, og med artig vri som gjør den noe spesiell likevel. Mønster finnes her.
 Denne gangen ville jeg ha et tynnere garn enn det pinnestørrelse skulle tilsi for et litt "løsere" preg. Dessuten ville jeg ha et garn som var hardt spunnet. Jeg valgte Sisu, og har ikke angret. Jeg husker ikke helt hvor mange gram som gikk med, men rundt 400. Strikket på pinner 3 mm.

Skal bruke den masse!

mandag, september 10, 2012

Strikkedagdrømme

Jeg vil strikke store, deilige høstjakker. Jeg vil ikke sitte på jobb og tenke på alt jeg ikke får gjort. Jeg liker ikke mandager. Jeg liker bedre å strikkedagdrømme. Om sånne jakker.
Jakka finnes her: http://huntingforgeorge.blogspot.no/2011/03/line-knitwear.html

lørdag, september 08, 2012

Puter og tubeskjerf - sy sy sy!

Høst inviterer til nye farger hjemme. Bort med pastellene og inn med høstlig inspirasjon. Stoffet fant jeg på Stoff og stil - det er et tykt møbelstoff, og deilig til puter.


 Tubehalser får jeg aldri nok av - hverken strikket eller i jersey-stoff. Nå har jeg sydd meg et par selv i jersey-stoff. Da blir de for det første store nok - og billige som fy. Det tar ikke mer enn 10 minutter å lage heller - bare sy sammen stoffendene med overlock.


 Jeg må innrømme at det er deilig å trekke frem symaskinen av og til. Det går så uendelig mye fortere å bli ferdig med noe da :)

fredag, september 07, 2012

Helg!

 Endelig helg igjen. Jeg har også endelig fått montert både genser og jakke til meg selv - håper at fotografiapperatet kan trekkes frem mellom svømmestevner og alle andre av helgens aktiviteter. Takk for fine kommentarer på forrige innlegg :) Det er deilig å strikke noe som en endelig kan bruke. Det er

Helges strikkemål er å bli ferdig med August. I  min egen forenklede versjon. Siden vi er over i september så må jeg bli ferdig med denne. Det blir noen timer i svømmehallen, så det skulle være håp.
God helg alle sammen. 

torsdag, september 06, 2012

Skappel-genser

 Joda - trendnisse som jeg er i strikkeverden, så har jeg også strikket meg en Skappel-genser. Jeg har brukt Alpaca fra Drops, og Silke-mohair fra Sandnes garn. Pinner 6 mm. Så da ble det en noe mindre versjon - som passet meg bra. Nå skal det sies at etter en vask så ble den en del større :)

 Oppskrift finnes her. Det blir ikke enklere enn dette. Jeg kan også trygt anbefale garnkombinasjonen jeg brukte. Det blir en lett og supermyk genser - og ikke like dyr som originalgarnet. Så kan man jo heller legge opp litt fler masker eller ta dobbel Silke-mohair i tillegg til Alpaca og original pinnestørrelse for å få den like stor.