tirsdag, oktober 30, 2012

Egenkomponert lue

Den ble til og med fin! Kjempegod passform - og god mulighet for å bruke opp restegarn, og ikke minst rask å strikke. Gjort på en kveld eller to.  Jeg deler oppskrift :)




Du trenger:
ca 30 g av 2 farger garn som passer til 3 - 3,5 mm pinner.
3 mm rundpinne 40 cm og strømpepinner
4 maskemarkører.

Legg opp 96 m på pinne 3 mm


Strikk vrangbord: 1 vridd rett, 1 vrang i 4 cm
Strikk 3 pinner rett med bunnfarge-
Strikk 3 pinner rett med stripefarge.
Fortsett med striper til ca 12 cm.

Sett merkemarkør ved omgangens begynnelse, etter 24 m, etter 48 m og etter 72 m. 
Fra nå av strikkes 2 m rett sammen før alle markørene på hver 3dje pinne. Fortsett med striper og felling til ca 20 cm. 

Fra nå av strikkes kun med stripefargen. Forsett med felling på hver 3dje runde til det er 8 masker igjen på pinnene (en må gå over til strømpepinner etterhvert). Strikk nå iCord i ca 10 cm. 
Fell av og knytt en liten knute på toppen. 

Sy inn tråder - og bruk!





søndag, oktober 28, 2012

Høstputer

Jeg har helt hang-up på lysestaker og puter. Innrømmer det glatt. Men så har jeg jo lært meg å sy puter selv, og det er jo godt for lommeboken og ikke minst for å kunne få akkurat de putene jeg har lyst på.

Enkelt og greit med konvoluttåpning. 4 stk med deilig dun innerpute. Noe stoff fra Stoff og Stil - noe ukjent fra stoffkassen.


Finfin søndag alle bloggvenner!

onsdag, oktober 24, 2012

Bestefarsgenser


Bestefarsgenser fra Pickles.no. Deilig å strikke - og denne gangen i originalgarnet. Det er to ting som er feil likevel. Jeg strikket str 3-4 år - og den er nesten knapp til min veldig gjennomsnittlige 2-åring. Videre kjøpte jeg en pakke - og det var ikke nok garn. Veldig irriterende at det mangler et par cm med riller, men, men. Den ble nå ferdig til slutt.




Litt uskarpe bilder i dag - lite lys og urolig modell må ta skylda. De ble fine likevel. Jensen er nå iallefall knallfornøyd med sin nye genser.

mandag, oktober 22, 2012

Passer ikke helt....

 Denne er strikket til meg. Den passer forsåvidt, men da jeg hadde noe problemer med å få tatt bilder av meg selv, ba jeg skjønnheten i familien være modell. Den passet faktisk bedre på henne - mye bedre. Så godt at da jeg prøvde den igjen så passet den ikke helt.
Vel - hun har fått seg ny jakke.  Mønsteret heter Vitamin D - og finnes her (Ravelry link). Jeg har brukt 3trådsgarn fra Sjølingstad Uldvarefabrik. Kanskje noe tykt for dette mønsteret, men det fungerte helt greit. Det gikk med ca 400 + g på pinner 3,5 mm.


Den var rett og slett litt morsom å strikke, selvom jeg måtte rekke opp flere ganger grunnet litt komplisert økning i begynnelsen. Den er strikket fra toppen og ned, og folder seg fint foran. I det hele tatt - herlig mønster. Kanskje jeg forlenger den litt i neste versjon til meg selv?


onsdag, oktober 03, 2012

Helt enkelt - pulsvarmere

Jeg har for mange gensere med 3/4 armer. Av en eller annen grunn er jeg mest glad i dem.
 Da må jeg ha noe som dekker kalde underarmer. Disse er perfekte. Enkle - går til alle typer gensere. Strikket på pinner 3 mm - Sisu - det gikk ikke med mye, gitt.
 Finfin gave er det også. Jeg strikker mange slike og gir vekk til venninner som også er glad i gensere med 3/4 armer ;-)