onsdag, januar 23, 2013

Luer. Som om det noen gang blir nok

De to jentene i familien trengte noen enkle luer. En lue som kan gå til alt.
Valget falt på Simple slouchy hat - enkelt og greit mønster - fin passform. Mønsteret finnes her som Ravelry-link - og gratis :) Jeg gjorde en del modifikasjoner. Jeg la opp 84 masker (88 på den rosa, men da på pinner 3,5 mm) på pinner 5 mm - og økte ikke, men fulgte masketallet til topps. Jeg hadde bare 9 omganger med felling før jeg snurpet i toppen.


Grå til meg - strikket i Nepal - rosa til den eldste strikket i Let Lopi. Det gikk med under 100 g på hver av luene.

Fortsatt finfin uke - det begynner å nærme seg helg!

søndag, januar 20, 2013

En grå Redy

Ankestrick er en fantastisk designer. Da hun kom med mønsteret Redy visste jeg at jeg bare måtte ha den. Jeg har strikket den grå. Rødt er ikke noen farge for meg. Så da ble det grått. Igjen. 

Mønsteret finnes her som Ravelry-link. Jeg har strikket med 1 tråd grå Baby-alpakka fra Du store Alpakka, og 1 tråd Kid Silk fra Drops. Den er så deilig at jeg ikke trenger noe under - god og myk mot huden  - og så varm :) Det gikk med 5 nøster av alpakkaen og under 4 nøster av Kid Silk. Jeg strikket på pinner 4,5 mm. Så enkelt design - top down, finfin hals som kan legges opp og ned - i det hele tatt en genser jeg har brukt og kommer til å bruke mye! Bilder i hui og hast av størstemann - det blir ikke helt superb, men men...

Finfin uke alle bloggvenner!

torsdag, januar 17, 2013

Enkel hals for kalde dager

Når jeg sitter i svømmehallen time etter time og følger min håpefulle 10-åring, er det godt å kunne strikke litt enkle ting som er gjort på et par treninger. 

 60 masker på pinner 8 mm, 200 g Eskimo - strikk til den går fint rundt halsen med nok rom - fell av og sy sammen. Fin, varm og deilig.
Ellers hutrer vi oss gjennom ny kuldebølge her i sør. Jeg som nesten var i vårstemning - det var nok noe prematurt, ja....

søndag, januar 13, 2013

Nytt år nye muligheter. Også på syfronten

Godt nytt år, alle bloggvenner. Det har vært en knallkoselig jul og nyttårsfeiring. Hverdagen kommer bare så altfor fort.
Jeg har selvsagt strikket mye i julen også, men med fullt hus og selskaper hver dag, så ble det ikke helt i henhold til plan. Et barnerom har jeg også pusset opp innimellom. Så da hverdagen kom trengte jeg et raskt og fint prosjekt. Det ble et vatteppe a la Mrs. Hardy. Det var nemlig Ingrid som måtte ha nye farger på veggene og litt nye oppbevaringsløsninger. Da passet plutselig ikke sengeteppet heller. Jeg har lett og lett - i butikker og på nett. Men fant ikke noe som kunne være fint. Så kom jeg over dette innlegget hos Mrs. Hardy. Jeg lagde dog et teppe på 150 x 200 cm. Det ble kapret til sofaen, så jeg har allerede kjøpt inn nytt til Ingrid. Det tok ikke mer enn 1 time på lørdagskvelden - perfekt mellom minstemanns leggetid og Nytt på nytt ;-)



Da er det bare å nyte de siste par timene med helg før hverdagen slår til igjen.
Håper alle får en finfin uke!!