mandag, august 19, 2013

Cobblestone: endelig litt til mannen

Han får ikke mest strikk, den stakkars mannen min. En Cobblestone har han fått før - og nå en til. Den forrige strikket jeg i Smart, men denne gangen har jeg strikket i Nepal. Et langt bedre garn for denne genseren. Myk og deilig - strikket på pinner 4,5 mm, så det gikk fort. Jeg husker ikke hvor mange nøster so gikk med, men mindre enn jeg hadde trodd, så det blir noen luer i Nepal også utover høsten.

 Jeg er veldig glad i Jared Flood som har designet denne. Han står bak merket Brooklyn Tweed - som jeg har strikket altfor lite av. Mønster finnes her.
Finfin uke alle sammen. Her begynner rutinene å synke inn. Det er alltid en overgang å begynne i jobb igjen, og litt tungt er det alltid i starten. Jeg har nå heldigvis fått lov til å strikke litt på interne møter, så jobbhverdagen ser litt lysere ut for tiden ;-)

onsdag, august 14, 2013

Alltid beredt: luestrikking

Hver gang kulda setter inn om høsten, tenker jeg på alle luene jeg burde ha strikket. Denne gangen er jeg forberedt. Luen har jeg strikket flere av i forskjellige kvaliteter. Den sitter knallgodt på hodet og er en FWSS-etterligning om du bruker pusete garn. Oppskriften har flinke frk.Snupp laget og finnes her

 Jeg har strikket på pinner 3 mm, og brukte nesten et nøste Arwetta. Et garn jeg for øvrig likte veldig godt, og som egnet seg fint i luestrikk siden det er ganske fast og elastisk.
 Modellen er i største laget for neste lue som jeg prøvde å pakke på nabojenta på 3 år i går. Den ville hun ikke ha, selvom den var kjempefin på. Kanskje jeg hadde lykkes bedre med rosa?
Oppskriften finnes her. Den heter Gnome hat og er knallsøt. 
Strikket i Eskimo på pinner 9 mm. Gøyal å strikke.
 Det gikk med litt over 1 nøste. Det hadde kanskje holdt med 1 nøste om ikke en liten nyinnflyttet kattunge ikke hadde revet over garnet så mange ganger.
Det er deilig at det går mot høst. Det er søren meg ikke ofte jeg har sittet i august og vært mettet på sol og sommer. Nå lengter jeg etter mørke kvelder der det stikker litt kaldt i nesa og strikketøyet varmer i fanget!

onsdag, august 07, 2013

Skappel igjen: Kjærestegenser

Når paps blir 70 er det bare å fleske til. Kjærestegenser i Puno. Mønster og kits finnes her. Fargene er tilpasset mottager. Jeg strikket noen modifikasjoner - tok kontrastfargen som begynnelse av vrangborden i stedet for å strikke den i riller etterpå. Jeg var sikker på at paps likte den røde. Jeg gjorde den også noe trangere i halsen (ca. 10 masker) enn oppskriften. 

 Puno er et fantastisk garn - og etter å ha strikket denne skal jeg jammen meg unne meg en Skappeljakke #2 i Puno til jul.

Sommeren har ikke gitt seg på Sørlandet! Vi nyter ennå varme dager og deilig badevann. Det er et herk å måtte ta turen innom jobben i ny og ne, og det er nesten så jeg håper på møkkavær så det alternativet smaker bedre. Jeg har strikket masse, men har rett og slett ikke fått tatt bilder. I dag ble det mobilbilder - så blir det i det minste en bloggpost selvom kvaliteten sikkert kunne vært bedre.

Så hipp hipp for paps  -  og finfin ukeslutt!