mandag, februar 24, 2014

Rillejakke - en liten drøm i alpakka

 Jeg kom over noen nøster deilig alpakka i duse farger og måtte bare ha. Uten helt å vite hva jeg skulle bruke dem til. Helt til jeg så at snella trengte en jakke som kan gå både til kjoler og bukser.
Jeg brukte 10 nøster på pinner 4 mm. Ingen oppskrift, men begynte fra toppen og økte ved vanlige kast til armer hele veien. Det gir et fint hullmønster i raglanøkningen.
Enklere strikketøy finnes ikke, men litt kjedelig blir det jo - så litt forsinket ble jeg siden jeg måtte stikke litt andre ting innimellom. Dette er en glimrende måte å bruke opp restegarn på også - en strikker bare striper i det man har.

søndag, februar 16, 2014

Poolside

Poolside er et gøyalt mønster å strikke. Genseren strikkes ovenfra og ned og ingen montering - som resulterer i at jeg faktisk blir ferdig og bruker plagget :-)
Jeg brukte om lag 7 nøster Merino Extra fine fra Pickles og strikket på pinner 4 mm. Garnet er veldig elastisk, og om jeg skulle strikket denne omigjen - hvilket ikke er utenkelig - ville jeg nok brukt et alpakkagarn som i originaloppskriften.
Oppskriften finnes her som Ravelry link.  Jeg er så glad i denne damen og alle de fantastiske mønstrene hun lager. Enkelt og pedagogisk forklart, så det blir nok flere plagg fra henne.
Finfin uke til alle. Etter en helg klistra foran TV´n (har fått Nettflix og har pløya meg gjennom en sesong av House of Cards) er flere plagg blitt ferdig! Håper på fotolys og mer blogging i uka som kommer!

søndag, februar 02, 2014

Three movie sweater - igjen

Joda, jeg har strikket den før -  i blått med stor hals som oppskriften tilsier. Men så ble den blå helt feil til meg. Det er bare de gråblå fargene jeg kan ha. Dermed ga jeg den bort. Og fikk tilsvarende antall nøster igjen i grått. Derfor ble det jammen meg en genser til meg likevel. 
Jeg la opp et par masker ekstra - ville ha den ekstra stor og god denne gangen. Ellers har jeg fulgt oppskriften ganske slavisk. Den er gratis og finnes her. Til min versjon gikk det med 13 nøster Eskimo på pinner 9 mm.
Finfin uke alle sammen!