fredag, mai 23, 2014

Binic

 Da jeg holdt på med litt barselstrikk, så ble jeg så inspirert av den vakre 2-årige storesøstra at jeg bare måtte strikke noe til henne. Mønsteret er Binic - og finnes her som en gratisoppskrift på Ravelry (gratis nettsted for deg som ikke vet det - kom deg inn!)
Jeg brukte diverse nøster av ren ull - som jeg egentlig hadde tenkt å strikke mønsterluer og -votter av. Nå ble det genser i stedet. Oppskriften var så gøy - skjønte ikke helt forkorta rader som forklart, så jeg hadde bare noen "vanlige". Ingen montering, bare en liten søm for å feste vrangbordfeltet- man plukker opp masker til armene. Søt genser. Jeg la opp til noen fler masker og strikket den litt lenger, så 2åringen kan bruke den utover vinteren.

onsdag, mai 21, 2014

Lun genser

 "Alle" har jo strikket Lun genser fra Pickles - så jeg måtte prøve jeg også. Jeg har faktisk strikket lang lun genser med V-hals, men har ikke fått blogget om den. Vel - et restegarnsprosjekt var dette og det er deilig å se noen små nøster forsvinne fra garnlageret. Dessverre røyk jeg på BIG TIME da jeg bare skulle finne link til mønsteret - da var det nemlig vårsalg hos Pickles - blei dyrt, gitt, og ikke akkurat med på å redusere på garnkiloene i heimen.


Vel, vel - det gikk med tilsammen 5 nøster Alpakka av diverse merker - strikket på pinne 3,5 mm. Bilder i hyrtenog styrten,  og genseren krøllete, men den kommer til å brukes masse!
Mønsteret finnes her. Jeg brukte originalgarnet på den lange lune, og det faller nok bedre, men det holder  greit med alpakka også - kan anbefales. Jeg brukte gratisoppskriften som utgangspunkt og bare økte til det så greit ut i bredden - og la litt ekstra på i lengden.