mandag, juni 23, 2014

Lun V- genser

Nå ser det sikkert ut som om jeg har produsert fryktelig mye egostrikk i det siste. Det henger nok sammen med litt dårlig bloggehyppighet og shoppestopp (der garn var untatt) som nå gjør at det kommer en rekke gensere og slikt til meg selv. 
Lun V-genser fra Pickles strikket jeg tidlig vår - mønsteret finnes her.  Strikket i str. M og brukte originalgarnet. Den ble stor - og god - kanskje til og med litt for stor til tider. Armene kunne med fordel vært noe kortere, men det er en deilig og myk genser som passer veldig godt over lange kjoler på litt kjølige kvelder.

 Finfin St.Hans til alle dere som måtte finne på å feire i kveld! Her blir det bål i vannkanten i strålende solskinn. Nå er det full nedtelling til ferien!


onsdag, juni 11, 2014

Square and stripe

 Veera Välimäki - nok et mønster jeg ikke klarte motstå. Denne er ferdig for en stund siden, men ligger veldig på etterskudd med bloggingen.  Denne genseren har jeg "bodd i" etter at den ble ferdig. Helt perfekt passform til meg - passe romslig :-)
 Den var veldig gøy å strikke - helt uvanlig måte å konstruere en genser på. Men begynner med fire biter som man strikker sammen fra toppen - og plukker opp til armer etterhvert. Det er fine striper både under armene og foran/bak. Det kommer ikke helt frem på bildene.
Strikket i lett lopi - tror det gikk med rundt 300g. Oppskriften finnes her. Den anbefales på det sterkeste. Jeg skal strikke en til - da med striper.

tirsdag, juni 03, 2014

Westbourne

Jeg har lyst til å si at jeg elsker Isabell Kraemer, alt hun tar i blir til gull - det som har utgangspunkt i ull jaffal. Hun lager de fineste ting. Og selv om jeg generelt synes alt ser så mye finere ut på henne, må jeg bare prøve meg innimellom. Etter at Frk. Snupp tipset meg om den fine korallfargen i Shetland soft, fikk jeg lagt inn en bestilling hos Malsen&Mor.

Det måtte bli en Westbourne. Den er strikket fra topp og ned, med shortrows og falsk sidesøm. Det måtte bli litt knæsj i det grå - sånn for sommerbrun hud på kjølige sommerdager. 

 Den er strikket på pinner 3,5 mm, og det var søren ikke mye garn jeg brukte. Dette barnet er rett og slett superdrøyt - og jeg er så begeistret for meleringen i det. Har flere nøster i forskjellige farger og gleder meg allerede til neste prosjekt i dette garnet.

Mønsteret finnes her (Ravelry-link).

Ellers sliter jeg litt med å klippe opp Sinnasau-jakken. Det er det eneste som mangler nå, og jeg venter på at motet skal komme. Til helgen, kanskje?