mandag, juli 28, 2014

Theogenser

 Jeg har lenge villet strikke Theogenseren fra "Den store guttestrikkeboka" av Charlott Pettersen. Jeg fikk en anledning da ei god venninne skulle få en liten tass. Minste størrelsen er 1 år, men dette er en genser som er "fleksibel" i størrelsen.
Jeg brukte ca 200 g Smart fra Sandnesgarn og strikket på pinner 3,5 mm. Dette er en genser jeg skal strikke flere av - lekker på! Knappene er treknapper fra Stoff og stil.

søndag, juli 27, 2014

Babushka ballerina slippers

Jeg har nok rundet par nummer 100 for lenge siden av disse. Det er ingen over og ingen ved siden når det gjelder tøfler.  De fleste jeg kjenner har slike - disse er også en gave. Mønsteret anbefales på det sterkeste og finnes på den finfine bloggen til m.i.l.c.h shaum  her. Jeg brukte 4 nøster Eskimo og heklenål nr. 7.
Dette er fine gaver som varmer!


lørdag, juli 19, 2014

Lun genser - niesegave

Ikke bare egostrikk til meg, altså. Denne går til en niese i morgen - lun, men noe tykkere genser. Strikket i Påfugl, det gikk med 5 nøster og den er ganske så deilig. Jeg måtte bare ha fargen, så da ble det dette garnet. Ikke et garn jeg kommer til å bruke veldig mye, litt stivt fussy på en måte!

Oppskriften er fra Pickles og finnes her. Jeg brukte str S, men gikk opp 1,5 pinnestørrelse. La også på litt på lengden.

torsdag, juli 17, 2014

Sinnasau - endelig en til meg også!!

Det er en stund siden jeg ble ferdig med min sinnasau - eller "ferdig" bør jeg vel heller si. Jeg har rett og slett aldri klippet i et strikketøy. Jeg er generelt redd for montering og klipping har jeg holdt meg langt unna. Etter et inspirerende treff med Ann Myhre på Sjølingstad bestemte jeg meg for at dette er easy og satte i gang.
Jakken var utrolig morsom å strikke - så det gikk greit unna. Så lå den i flere måneder i påvente av klippingen. Men - en søndag morgen - under en halvtime tok det å få den ferdig. Og jeg elsker den. Den er tynn og anvendelig og rett og slett deilig å ha på. Mamma falt helt, så nå må en til på pinnene.
Ingen garnsluker heller. Jeg brukte under 1 nøste med kauni og litt over 2 nøster med Geilsk tynne ullgarn. Pinner 3 mm.