mandag, september 29, 2014

Vridd vinterlue

Her er grunnen til at jeg forbanner denne varmen som ikke vil gi seg. 2 nøster Pickles tweedy i brannfarge! Måtte bare bli tilbehør til min fine nye lysegrå kåpe! Vottene er rillevotter fra Nøstebarn.

Mønster: Vridd vintersett
Garn: Pickles Tweedy - litt under 1 nøste
Pinner: 5 mm

Puh - da klarte jeg 3 blogginnlegg mens minsten så barneTV!

....og nok en Skappel-jakke

 Oh - dette er siste gang jeg strikker en sånn rille-skappel, asså. Men jeg har ei venninne som har fungert som privatterapeaut for meg i en toårsperiode der jeg jobbet i et litt krevende prosjekt. Jeg ble ferdig i fjor høst, så det sier litt om hvor lang tid det var å få ferdig denne. Jeg ble lei etter ett forstykke. Da jeg endelig fikk strikket den ferdig lå den vel et halvt år før den ble montert - så et par uker før den ble vasket. Stakkars venninne....
Dessuten måtte hun vente en dag for at jeg skulle få tatt bilder - i om enn en noe luten positur. Vel, vel.  Men da hun endelig fikk den, ble hun kjempeglad! Og da var alle strabaser glemt i et blunk. Helt til neste kollega spurte om å få en maken. Da var det et søtt "nei" fra meg.
For å få en litt fastere jakke som ikke loer har jeg brukt en trås Alpakka og en tråd Karisma - begge fra Garnstudio. Den ble laaang - også på ermene, men det er bare å brette opp når en ikke skal krype inn i denne en iskald vinterkveld.

Garn: 6 nøster beige Alpakka og 6 nøster støvet rosa Karisma (begge Drops)
Pinner: 6 mm

FWSS - en skamløs kopi - igjen

Eh - ja - så var det denne igjen, da. Jeg får ikke nok, og da ei nydelig venninne ikke klarte mer angora garn.... ja, da ble det en til på meg. Denne er lengre enn "originalen" da jeg ville ha den baggy. Deiligste lua! Mønster er fra den fineste frk. Snupp og finnes her.

Garn: ca 70 g Pickles Angora
Pinner: 3mm
Modifikasjoner: la opp færre masker og strikket lenger så den passer mitt lille hode.

søndag, september 07, 2014

Cocoon

 Nytt mønster prøvd ut. Den ligner litt på travellers hat, som jeg har strikket mange av og som også blitt en yndet gave så det er ikke alltid jeg får tatt bilde og blogget om disse luene.
Men nå har jeg altså fått et godt alternativ. Cocoon. Dette mønsteret var gøyalt og kan varieres i det uendelige. Jeg simpelthen elsker grønn og gjerne litt rufsete garn, så denne blir en favoritt.
Strikkefakta:
Mønster: Cocoon (gratis oppskrift på Ravelry). Jeg droppet de første innledende rundene og gikk rett på ribbemønsteret. 
Garn: under 50 g. Lett lopi
Pinner: 4 mm