lørdag, desember 02, 2006

Kakemenner

Det er ikke verst å få bakt en prosjon med kakemenner før klokka 9 på en lørdags morgen. Noen fordeler er det å ha barn som ikke er interessert i å sove lenge.
Kakemenner er en typisk sørlands-julekake, og sikkert den letteste å bake av alle julekakene. Det er en veldig barnevennlig kakesort, både når det gjelder å bake og smake....


Oppskrift:
750 g. hvetemel
250 g. sukker
3 t-skjeer bakepulver
100 g. smør
2,5 dl. helmelk

Bland det tørre og deretter smør og melk. Kan godt lages i en kjøkkenmaskin for kakene blir finere jo mer deigen bearbeides. Kjevle ut litt tykkere enn pepperkaker og stekes på 190 grader i 6-10 minutter. De skal være lyse, men litt farge under.

7 kommentarer:

Katarina sa...

Takk for oppskriften! Dere hadde forresten laget det kjempe fint med grener og kuler!

Annettes Hobbyblogg sa...

Takk for oppskriften ja! Det tror jeg faktisk at jeg og snuppa skal prøve oss på! Og Penelene...navnet kler deg godt!

Leah sa...

Tusen takk for oppskriften, glad for å finne en oppskrift på kakemenn uten hjortetakksalt, for det lukter så pyton ;-) Kjempelekkert med de kulene, og ja, navnet kler deg godt :-)

Solstad sa...

Trodde dette var typiske vestlands kaker jeg......Vi har iallefall tradisjon på dem langt tilbake i tid :) ...men vi kaller dem julemanner ;)og de er mad hjortetakksalt.

PeneLene sa...

Ja, det er sikkert en tradisjon for disse kakene flere steder. Jeg bor i Oslo nå og der er det ikke noen tradisjon for disse. Nå bakes kakemenner ofte med hjortetakksalt, men jeg fant en oppskrift uten i en gammel sørlandskokebok. Jeg synes det lukter så ille :)

Eva sa...

Tusen takk for at du deler oppskriften. Denne skal vi prøve :)
Liker også bloggen din veldig godt :)

Anonym sa...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風