fredag, april 28, 2006

Snart langhelg og håndarbeidsplanene er klare

Jeg har hatt litt "tørke" når det gjelder min vanlige iver på håndarbeidsfronten. Men nå fant jeg to prosjekter som skal begynnes på den kommende langhelgen!

Genser til meg selv og heklekjole til vesla. Tenker at farge på den siste skal være hvit!
Begge fra Garnstudio.


torsdag, april 27, 2006

Rosa strikkekjole til den lille


Jeg har strikket i pt3 og mohair i samme nyanse, striper av ulik tykkelse. Siden det er samme farge, så synes det ikke så godt, men gir en fin effekt. Modellen har jeg laget selv. Rundt ermer og hals har jeg heklet luftmaskebuer. Nederste kant har jeg brukt to luftmaskebuer. Den lille mottageren var strålende fornøyd i dag morges!

Ferdig med Nunnun-sjal


Dette er tovet da det ble så stort. Det er ennå stort, og veldig varmt. Jeg er også ferdig med et svart som skal overleveres til en venninne - må bare feste trådene. Jeg skal forsøke å få fotografert det før det forlater hjemmet.

Jeg har heklet mange slike. Dessverre er alle gitt bort før jeg fikk tatt bilde. Jeg synes disse sjalene er flotte!

onsdag, april 26, 2006

For en fantastisk kjole


Hadde jeg hatt selvtillit nok, så hadde jeg strikket denne fra Rowan. Da hadde antrekket til alle fremtidige bryllup vært sikret. Mønster fås kjøpt hos Marit på Strikk Innom. Den er bare helt fantastisk!

lørdag, april 22, 2006

Heklet jakke


Denne jakken heklet jeg også for en stund siden til min lille pike. Det er Pt-design. Den er ganske sid og har hette - noe som ikke vises så godt på bildet. Jeg er veldig fornøyd med den. Håper den blir brukt flittig når varmere dager er i vente!

Strikket teppe


Dette ble ferdig for lenge siden. Det er strikket i rester av Pt3 og er stort og deilig.

Spring is in the air...


I dag har det vært en helt fantastisk dag. Etter å ha vært borte nesten hele uken i jobbsammenheng var det deilig å tilbringe en hel dag sammen med hele familien. Vi brukte den på vår mikro-hage. Vi rakte, plantet en hengepil, plantet i ute-potter følgende blomster: margeritter, flittige lise og spansk margeritter. Så sådde vi frø - masse flotte blomster som kanskje spirer snart. Erteblomstene og blomkarsen vokser voldsomt, og kan sikkert plantes ut når det blir varmt nok.

Det vakreste kjøpet i dag var en clematis - med hvite blomster. Den er plantet ut i en potte og jeg håper vi ser blomster på den allerede i sommer. Dan skal klatre oppover en stolpe i hagen opp il en balkong som henger over.



Familieidyll

Mine beste "produkter".

Hodeplagg til påskeferien

Litt sen oppdatering, men hva gjør vel det. Noen hodeplagg ble nå iallefall ferdig til påske, men ikke brukt så mye likevel. Pannebåndet er etter oppskrift fra Garnstudio. Den heklede luen er egen oppskrift og oppskrift på fanaluen fant jeg i en bok jeg har lånt på biblioteket om tadisjonell strikking.


søndag, april 02, 2006

På pinnene nå....


Det er altfor mange prosjekter nå. I tillegg til alle jeg har nevnt tidligere her, så har jeg begynt på en "bånsull-babyjakke". Min far kjøpte mønster til meg på Bånsull i Kristiansand og jeg måtte bare begynne med en gang mønsteret ankom i posten. Dessverre gikk jeg også denne gangen tom for garn.
Det jeg har fått ferdig er en fana-lue til mannen min (bilde kommer når dusken er festet) og et par sokker til den lille piken i huset.

Det er altså altfor mye på pinnene - men målet er nå å få ferdig denne jakken til husets lille pike før påske. Den har blant annet perlestrikk og vrangrander og strikkes i et nydelig garn fra Strikk innom.

Litt påskepynt


I helgen har vi laget påskelys. Jeg brukte barnematglass og kjøpte farge, bånd og pynteblomster på Panduro. De ble ganske fine, selv om gult ikke akkurat er yndlingsfargen. Min lille 3-åring er likevel overbevist om at det er mormors yndlingsfarge. Det er hun som skal få dem siden vi er så heldige å få være sammen med dem på hytta i påska.

En søndagstur på plantesenteret

Det er 2. april i dag og min lille nevø er 3 år!! Og det snør i Oslo. Så deprimerende var det at vi dro en tur på plantesenter for å kjøpe oss noe vårstemning. I dag har jeg sådd erteblomster for de blir så utrolig skjønne i vinduet og ute i hagen utover sommeren. Så ble det en nydelig hvit blomst og en lykt! Hva de ikke har på plantesentere, gitt!

Nydelige bruktfunn



En koselig tur på bruktmarked resulterte i et emaljert brett med utrolig søtt fugle- og blomstermotiv, samt et sølvplett fat faktisk av merket Alessi!