onsdag, mai 31, 2006

Noe innkjøp og noe håndarbeid

Jeg var også på fabrikkutsalg i helgen og fikk kjøpt stoff som skal bli puter til utemøblene. Det var masse der, og vi fikk også med oss sengetøy til hele familien og smart-garn som var gått ut på fargen; en dus grå som passet meg veldig godt.

Så har det blitt litt håndarbeid. Jeg er ferdig med en lue som skal kopieres opp i 3 eksemplarer til, slik at min datter og hennes kusiner får like.


Jeg fant også en ny, stor garnbutikk i hjembyen min. Kunne ikke dy meg og handlet inn Ice til en ganser jeg har mønster på fra Garnstudio. Er nesten ferdig - det går jo så utrolig fort på pinner nummer 9 og glatt bomullsgarn.

Bilder fra svigerinnen min av ting jeg har laget

Det er jo slik med meg at jeg gir bort det meste og jeg får jo aldri tatt bilder først. Nå har min supre svigerinne tatt bilder av hjemmelagde gaver fra meg og sendt så jeg kan legge dem ut her.

Min skjønne nevø i lue og hals fra Dalebarn. Han er tre år og litt av en tøffing. Om en måneds tid blir han storebror til ei lita tulle.

Så har jeg heklet et Nunnun-sjal i lungfarget PT2 til min svigerinne


Jeg har også heklet et sort Rosenborg-sjal og strikket og tovet en veske:


Så fikk hun et skjerf som jeg strikket i blått mohair-garn og heklet blomster på. Det er virkelig mykt og varmt. Jeg har stikket to slike til meg selv også. Jeg bruker ikke oppskrift - starter i bunnen med tre masker, også strikker jeg rillestrikk og øker en maske på hver ende til det er stort nok.


Til sjalet lagde jeg et matchende smykke.

Så har jeg heklet en lue i brunt eskimo, med rosa picot-kant og blomster.


Så må jeg bare vise et bilde til av min kule nevø. Han er blitt skikkelig stor og flink til å sykle. Godt å se at mamma og pappa er påpasselig med hjelmen :)


Stor klem fra tante!

søndag, mai 28, 2006

På tur i hjemtraktene

Familien tilbragte helgen i hjemtraktene. Jeg hadde bursdag og foreldrene mine var så greie å holde et lite selskap for meg. Jeg fikk flotte presanger, et lass med reker og en knallgod hvitvin!Min datter var kjempefornøyd - vi fikk nemlig det hun kalte "rekekake". Det går an å servere reker på mange måter, men denne er jo flott.


Bestefar hadde pynet seg for anledningen med et kjede min datter kreerte for en stund siden. Hun var veldig fornøyd med det :)

Jeg må også få lov å vise frem hagen til svigerfar. Den er noe helt for seg selv. Ennå har ikke blomstringen begynt, men snart er det blomster overalt i mange, flotte bed. Hagen er kjempestor, og midt i er en nydelig dam med salamandere. Fra stuen går en bred steintrapp med vilvin som omkranser.

onsdag, mai 24, 2006

Litt strikking er det blitt i disse regnværsdager

Det har vært hektisk med både 17.mai-feiring og mye jobb, så det har ikke blitt allverdens tid til håndarbeid i det siste. Jeg har nå fått ferdig en jakke hver til barna. Den rosa er strikket i Rosario-garnet fra Strikk Innom, oppskriften fra et Smart-hefte. Min lille podes jakke er strikket i dobbel alpakka etter oppskrift fra Garnstudio.




Nå er det langhelg og det er handlet inn masse bomullsgarn som skal bli luer til flere nieser som skal besøkes. Så lenge det skal være så kaldt og grått vær, så skal det bli mye tid til håndarbeid på kveldene, gitt!

onsdag, mai 10, 2006

Heklet lue og veske


Nå som det ser ut som om sommeren er kommet, er det godt å kunne bytte ut ulla med bomullsgarn. Det er så fint å hekle med og håndarbeidene blir jevnere. Håper jeg får tid til å strikke noen topper også før ferien! Her har jeg laget ny lue og veske til den unge piken i huset.

Nye sokker til barna




Med 24 grader i skyggen var det jo en god prioritering å strikke sokker til ungene. De er lange og gode, så de blir nok gode når gråværet kommer. Den yngste kunne ikke overtales til å være modell denne gangen :)


Loppisfunn




Det er dårlige økonomiske tider, og jeg er lei av å vente på råd til de tingene vi fremdeles trenger i leiligheten. Derfor dro vi på loppemarked i helgen, og et nytt telefonbord til gangen og ny kurv er innkjøpt. Etter to strøk med maling ble det fine ting!
Neste innkjøp må bli hagemøbler!