onsdag, august 15, 2007

Sommerens begivenheter - nytt liv i vente

Nå er ferien definitivt over, og i år har livet nesten tatt en ny retning i løpet av disse fire ukene. Vi har bestemt oss for å flytte fra hovedstaden, og i løpet av sommeren har både jeg og mannen med stort hell fått jobber og barnehageplass til barna i vår nye hjemby. Det blir rart å bryte opp 17 år her, med venner, kolleager som er blitt venner, skogen og konsertscenene som jeg er blitt så glad i. På en annen side venter større ro og mer tid til familie og venner som jeg har beholdt siden gymnaset - og kanskje nye venner og nye gode kolleager.

Vi må selge og kjøpe bolig, og jeg har nerver for begge. Det er nesten så jeg tror flaksen er brukt opp og at vi på et eller annet tidspunkt må få det litt vanskelig :)

Jeg har gjort veldig lite i løpet av sommeren hva håndarbeid angår. Jeg har en og en halv arm igjen på denne jakken. Skulle ikke ta for lang tid å bli ferdig hvis det blir en rolig kveld snart.
Min beste kompis fikk en baby for nesten tre uker siden, en av de peneste babyene jeg har sett. Jeg strikket disse sokkene, og holder på med matchende jakke på pinner 2,5 - ja, det går sakte.
Jeg fikk også sydd to maitai'er før jeg dro på ferie, etter inspirasjon fra Tett inntil om hvordan man kan bære på ryggen. Instruksjon for å sy fant jeg på samme sted. Jeg bærer både min 2-åring og min 4,5-åring i den, og synes det er helt fantastisk. Tidligere har jeg prøvd bæremeis, men den er så tung at jeg ikke orker gå så langt. Med mai-tai'en kan jeg gå lenge uten å bli sliten - og han minste elsker det.
Den andre sydde jeg i et morsomt rødt og hvitt stoff fra IKEA med flodhester på ene siden, stripete stoff i rødt og hvitt på den andre, med hvite stropper. Skal prøve å ta et bilde av den også.

Ellers er det med stor sorg at min favorittblogger Den Gode Feen er i tenkeboksen hva blogging angår. Det er så utrolig mange flinke damer der ute, og jeg koser meg skikkelig når jeg kan bruke noen timer på å lese alle de fine bloggene og se alt det fine som blir strikket og heklet og sydd og bakt og kjøpt. Det gir inspirasjon, giv og glede. Jeg synes blogging er et flott forum for å kunne vise litt av hva en holder på med for likesinnede. Det er jo ikke alltid like lett å få respons da ingen andre man kjenner er opptatt av det samme eller har like hobbier som en selv. Men jeg skjønner at man av og til blir litt overveldet og usikker på hva man får ut av det - spesielt de som har enormt med besøkende og som blir kopiert i hytt og pine. Jeg håper nå i allefall at Feen og andre flinke damer finner glede i å blogge i fremtiden også.

7 kommentarer:

Lottemor sa...

Grattis med nye jobber og ny barnehage.Håper det går bra med salg og kjøp også. Ha en fin uke.

janne sa...

Takk for hilsenen. Kjempe koselig å få hilsen på sia mi. velkommen til sørlandet. Det er bare kjempefint å bo der. Hilsen janne.

Guro sa...

Dere har jammen hatt en travel sommer ja :O) Flaksen trenger ikke å være brukt opp den, akkurat som at uflaksen kan hope seg opp og komme i stor dose, så må vel også flaksen kunne gjøre det!! Nydelige små babysokker, og maitaien var kjempefin, flink å sy er du!

Krabat sa...

Hei, takk for koselig kommentar på bloggen min! Det er jo så mange fine blogger der ute. Min kommer nok til å handle både om barnebøker og om min forkjærlighet for gammelt/chabby interiør. Gleder meg til å se mer på bloggen din. Selv om jeg verken syr eller strikker, er det så imponerende å se hva dere får til.
Lykke til med flyttingen! Vet du hva slags stil du ser etter? Noe gammelt, noe nytt?

PeneLene sa...

krabat: Vi skal ta over et hus om 1 år. Det er fra 60-tallet, og kommer til å bli kjempefint med litt oppussing. Stor hage og kjempefin tomt. Det blir spennende, men skulle gjerne hatt litt mer penger til oppussing og sånt :)

ullrosa sa...

Vel overstått sommar, og til lukke med det store livsvalet! Me har gjort det - flytta frå Bergen (etter maaange år) til ei mindre bygd på nordvestlandet. Barnehageplassar, sfo, ballettskule, jobbar - alt har ordna seg, og me er alt i gang med husbygging. Og ikkje minst, me har nær familie like ved. Ungane stortrivest her oppe, og me vaksne har fått ei overveldande mottaking. Tenk å sleppa rushtrafikk til og frå jobb! Berre tanken får meg til å grina av glede! To mnd har gått sidan me flytta, og så langt har me hatt det heilt topp. Travelt, men topp. Håpar de vil trivast i bygdenorge. Lukke til!!

Den gode feen sa...

Åh, så spennande. Gratulera så mykje med nye jobbar og barnehageplass og all ting. Og ikkje minst: tusen takk for støttande kommantarar i bloggen min og her. Det varmar meir enn du anar, og får meg til å føle at det eg lagar er bra. Det var du som var Lene på Hobbyboden for fleire år sidan og hadde drage-logo? Har ofte lurt på det, og at du var borte ei stund og kom tilbake som Penelene? Ynskjer dåko all mogeleg lukka til. Me skal kanskje også flytte på oss *hysj hysj*. Klem