fredag, oktober 17, 2008

Fletter, drivved og pus

Etter tre dager på sofaen med null energi, stygg hoste og antibiotika har jeg endelig fått ferdig noe på strikkefronten. Det er for øvrig en sannhet med modifikasjoner, for jeg heklet et sjal til en veldig god kollega til 40-årsdagen, men glemte ta bilde.
En genser til lilllegutt i hans yndlingsfarge. Det er første gang jeg har forsøkt meg på flettestrikk. Det ble et par skjønnhetsfeil i begynnelsen, men det så ikke ut til at lillegutt hadde noen innvendinger av den grunn. Mønsteret er fra "Kæk og klassisk børnestrikk". Den er strikket i for-, og bakstykke, med armene sydd på. Det hadde nok vært lettere å strikke i ett med vanlig raglanfelling. Jeg har ikke strikket lang hals. Lillegutt er ingen fan av ull til halsen.Garn: ca. 300 g Smart
Pinner: 3,5
Mønster fra boken Kæk og klassisk børnestrikk

Den store begivenheten den siste tiden er ny pus! Vi overtok nytt hus for tre uker siden. Det er stort og fint med 2 mål hage. Som skapt for en pusekatt. For en uke siden tok vi turen til Dyrebeskyttelsen, og lille Tiga på 12 uker ble med oss hjem. Tiga = jentenavn for Tiger. Navn er bestemt av de to yngste i familien. Tiga har nemlig nydelige grå tigerstriper. Hun er helt nydelig - leken og kosete!

Litt bilder fra oppussing også. Burde jo tatt noen før- og etterbilder, men men. Dette er fra spisestua. Det er et veldig posh hus. I utgangspunktet var det mye tapeter og mur. Da vi rev vekk tapet i spisetue og på soverom, var det panel under. Dette er et ganske røft panel, og er ikke ment som noe annet enn det vi bruker plater til i dag. Det passer meg perfekt. Jeg liker det litt skakt og tøft. Jeg har beiset med en farge som heter drivved. Fargen kom ikke helt frem på bildene - jeg er ingen interiørfotograf.

Det er bare en vegg på soverommet som ikke har panel under. Der har jeg endelig fått tak i den perfekte tapeten: Bjørkeskog fra Cole&son. Jeg er i utgangspunktet ikke fan av tapet på kun en vegg, men her var det få alternativer, og dessuten hadde vi ikke hatt råd til mer enn en vegg tapet. Nå gjenstår bare å få den opp. Det har hverken jeg eller husbonden gjort før. Nok en av hverdagslivets utfordringer.

Her går det stort sett i maling, men i kveld skal vi kose oss i teateret med Folk og røvere i Kardemommeby.
God helg alle sammen.

18 kommentarer:

Lena sa...

Null energi er ikke noe gøy, håper du blir bedre fort! Den genseren ble knallfin, flott mønster:-) Også må jeg gratulere både med nytt hus, og med ny pus! Spisestue-veggen ble røff og kul, for ikke å snakke om bjørke-tapeten; råtøff! Ha en fortsatt fin helg:-)

linda sa...

Stilig tapet, og fiin genser! God helg til deg også :-)

Siena Knit sa...

For en fantastisk tapet! Kjenner nesten bjørkelukta bare av å se på den...

chocolatehead sa...

Så herlig genser du har strikket, og for en tøffing han er som har orange som favoritfarge :) Pusekatten er jo bare überskjønn, herlig med kattunger.

Spennende med oppussing av hus, men kan tenke meg det er myye jobb. Ser ut som det blir veldig fint, knalltøff tapet, ja takk til flere bilder!

Ønsker deg en finfin søndag :)

Anonym sa...

Nydelig genser og nydelig pus!! (og eg trur du har ein interiørfotograf i magen, for bilda ser heilt supre ut for meg!!)

Ha ein fin søndag!!

one K sa...

Oi, de veggene ble jo rålekker. Noterer ned fargen, og kommer til å bruke den på hytten :-) Der er jo alt lys furu. Tusen takk for tips.
Genseren ble nydelig, kan ikke se noe feil på den, men så digger jeg fletter, og det overskygger det meste :-)
Ha en flott uke!

Hobbygåsa sa...

Så flott genser, herlig farge og jammen er du flink med fletter! Nydelig pus dere har fått, og så flott oppussing!

Irene sa...

Knallfin genser! Og for en nydelig pus, da!!

Thorvalda sa...

Moro å se bilder fra huset! Enig i at panelvegger er fint. Håper du legger ut flere bilder fra oppussingen, og hvem vet- kanskje er jeg så heldig at jeg får se resultatet med egne øyne en gang, kanskje til sommeren? For en søt pus dere har fått dere forresten!

Guro sa...

Nydelig genser og fine vegger, ja fin pus også :O)
Håper du snart er helt frisk!

Hege sa...

Kjempefin genser!
Og Tiga er veldig søt.
Ha en flott helg :)

borghild sa...

Så kul genseren var, og DEN tøffe fargen da!!!:-)
Og så spennende med nytt hus!! To mål hage hørtes jo helt fantastisk ut, jeg hadde også en drøm om det, men kravene til nytt hus sank etterhvert som vi var på visning etter visning...etter visning... Men det er litt vanskelig å svelge for en jente som er oppvokst på bondelandet, at man ikke kan sole seg naken (ja, hvis man har lyst til det, da;-)!
Pusen misunner jeg deg også, også typisk for en jente fra bondelandet, men nå er mannen vokst opp med en mor som er livredd katter, så da kan du vel tenke deg hvor aktuelt det er med en katt!
Ha en super helg iallfall!! Klem b:-)

Eva sa...

Alt av fletter, drivved og pus er bare helt herlig! håper formen er bedre! Ha en finfin uke! :)

Den gode feen sa...

Hei kjære Lene. Det er så lenge sidan eg har vore innom deg at eg skjemst. Merker at det vert vanvittig lite tid til blogging, eller iallefall å oppretthalde kontakten med andre bloggarar nå når eg er i full jobb, og med ei vill rabbagast i hus og ein som skal ha hjelp til lekser osv. 1,5 års alder er vel midt i den travlaste alderen, så eg gledar meg til veslemor vert litt større, og forhåpentlegvis finn meir roen med leiker og slikt.

Men det eg skulle sei: Veggen i spisestova er dødstøff!!! Tapeten vert råfin på soverommet. Og ikkje minst elskar eg parketten de har i stova. Er såååå fint når den er lagt slik :) Tiga er nydeleg skjønn :)

Håpar alt er bra med deg og dine, og at de trivst på Sørlandet :) Klem frå Linda

Den gode feen sa...

Gløymte jo heilt å kommentere den fine genseren du har strikka. Sønnen her i huset diggar også oransje, så denne hadde falle i smak. Han klarar heller ikkje høge halsar, så dei er kanskje litt like i smaken gutane våre :) Sånn, då skal eg straks parkere bakenden ved symaskina, ha ein fin helg. Håpar me får sjå meir oppussingsbilder :)

Annettenett sa...

Hei du!
Stilig vegg asså, helt spesielt og røft ja! Orange gensereren var råfin og kler nok gutten utmerket:) Og gratulerer med søte lille Tiga!

五十K扑克游戏 sa...

A friend told me this place I have been looking for, I come, it turned out, I have not disappointed, good Blog

Farming Net sa...

It seems a little more than I need to check the information, because I was thinking: Why does not my GLOG these things!
fishing net