fredag, desember 12, 2008

Blueberry hat

Den er ferdig. Ikke blå, men jeg måtte bare lage denne med en gang, så det ble noe garn jeg hadde liggende. Den neste blir grønn. Den er knallfin på! Møsteret er laget av Thorvalda og finnes på Ravelry.

søndag, desember 07, 2008

Mitered mittens

(In english at the bottom of the post).
Det har vært mye vottestrikking i heimen i det siste. Jeg fulgte ikke Elisabeth Zimmermann sitt råd om å begynne med votter i mai. Det ble desember i stedet. Jeg var på 3-dagerstur til København med ei venninne og fikk handlet et herlig NORO-garn. Ett nøste gikk med til disse vottene.

Mønster: Mitered mittens / Elisabeth Zimmermann's Knitters Almanac

Garn: 50 g. NORO Kyreon

Pinner: 4,5

Blånisseheftet er gravet fram igjen, og luer skjerf og votter er strikket til skolejenta. Før og etterbilde av lue:
Jeg er blitt storesøster siden sist. Her er Petra - et liten herlig lekekamerat til ungene mine. Tiga er ikke spesielt glad i henne. Det var vel heller ikke å forvente. Men de tolererer hverandre. Hun er heldigvis ganske mye på besøk da mamma og pappa bor nærme oss. Jula begynner å nærme seg med stormskritt. De store juleambisjonene er lagt på hylla. Nå er målet å få ferdig ungenes rom. Og kanskje bake et slag eller to. Det er godt å ikke føle stresset (selvom det helt sikkert kommer på et tidspunkt likevel).
Ha en fin 2.søndag i advent - og en fin uke.
In English:
I should of course have started on these mitten in May as Elisabeth Zimmermann suggested, but I still I now got them when I need them. I bought the yarn in Copenhagen a month ago where I hade som fine days whith a friend.
Blue-santa-hats are very popular in Norway right now because of a TV-christmascalender. The dog on the picuture is my new sister. She's called Petra, and has already become a good playmate for my kids.
I wish you all have a nice week before the christmas-stress comes rolling on!