onsdag, februar 29, 2012

Chunkeanie



Mannen i huset er ikke bortskjemt når det gjeder strikk. Det er nok mest barn og undertegnede som mottar aller mest. Han har fått en del luer, men jeg synes de mister litt form og fasong etter noen sesongers bruk - så da jeg kom over Chunkeanie, var det gjort. Jeg strikket først en i Alaska - men den ble så liten at Jonas fikk den (mangler dessverre bilde). Denne er strikket i Fritidsgarn på pinner 5,5 mm. Det gikk med rundt 2 nøster.

Viser frem nyeste innkjøp i samme slengen. Etter jul fikk jeg overtalt penemannen til å kjøpe to Eames-gyngestoler - vi mangler litt sitteplass i stuen (....eh....iallefall rundt det ene bordet ;-)). Etter en tur på Møbelgalleriet og prøvesitting, så slo jeg det fra meg. De var virkelig ikke gode å sitte i. Etter det har jeg vært på jakt - helt til disse dukket opp i butikkvinduet på Åhlens. Vi hadde en trang kjøretur hjem, for å si det sånn. Kule - og gode å sitte i - gjerne to av gangen :).



 Så - da er snart denne skuddårsdagen over. Det er 20 grader i sola og skikkelig vårvær her på Sørlandet. Jeg klager ikke ;-)

tirsdag, februar 28, 2012

Mmmmm... Halser!

 I sommer kjøpte jeg et dyrt og fint garn fra Debbie Bliss - blanding av silke og merino. Jeg har ruget og ruget på dette garnet, strikket litt og rakket opp. Ingenting var på en måte verd garnet. Men så fant jeg ut at uansett var det bedre på, enn i garnskuffen - og da ble det dette mønsteret: Honey cowl

Det ble fantastisk deilig og en farge til å bli skikkelig glad i. Det loer litt, så mørke ulljakker er ikke god kombi :)

Med en gang jeg så oppskriften på GAP-tastic cowl visste jeg at jeg måtte strikke det - og opptil flere. To er allerede gitt bort - et har jeg beholdt selv. Strikket i Andes - jeg tror det gikk med omtrent 3 nøster og jeg brukte pinner 9 mm.
Dere får bare holde ut med litt uredigerte bilder.
Blogging går i perioder, og jeg har hatt en skikkelig tørke i det siste. Det er for det meste ungene som tar all fritid, og når jeg får rompa nedpå utpå kveldingen, så har det klirret i pinner, fremfor sitting foran PCn. Jeg surfer innom dere alle, men har vært lite flink til å legge igjen kommentarer.  Men nå  har jeg fått litt lyst tilbake! I går var det VÅR - jeg var hjemme med alle 3 små (vinterferie), og selvom de alle hadde feber MÅTTE vi ut og teste sparkesykler og spise is. Da kommer også maletrang og strikketrang og ommøbleringstrang for fullt :)

Ha en finfin uke alle bloggvenner!