fredag, september 27, 2013

Zumthor

Reisestrikk igjen. Zumthor er en lue jeg har siklet på lenge. Det ble en lue på vei ned til Sevilla. Det gikk med ca halvannet nøste Lima - pinner 4,5 mm og 5 mm. Jeg skravlet sånn med koselig reisefølge at jeg ikke fikk med meg de kvadratiske rettstripene.

Men det husket jeg på lue nummer 2. Strikket i dobbel Lerke for en som begynner å bli litt kresen på ulla :-( Den kan brukes på begge sider og er en finfin lue med god passform. Siden kanten nederst er dobbel, blir dette en veldig god og varm lue til vinteren!



Endelig helg!! Jeg har sett fram til denne en stund. Lun V-genser fra Pickles er på pinnene - premien jeg fikk etter å ha vunnet give-away hos Monstermønster. Gode utsikter med andre ord.
Finfin helg alle!

tirsdag, september 24, 2013

The lonely tree shawl

Jeg har aldri turt å prøve meg på sjal med finfine mønster. Så skulle vi til Oslo for et par helger siden. Bare mannen og meg. Ingen krevende kunder i baksetet - ikke ørten tissestopp og høytlesninger og vannleveranser. Da tok jeg med mønster og garn og fikk 8 timer intens strikketid. 
Jeg brukte et ganske tett ullgarn og det ble derfor ikke så stort. Når det er sagt har jeg ikke blokket det heller. Bare skylt det opp, dratt det og hengt det til tørk.
Jeg syntes det ble knallfint. Oppskriften er en gratisoppskrift på Ravelry og finnes her.  Utrolig enkelt og nydelig bladmønster. Og det tok bare en Oslotur å strikke. Dessuten lærte jeg meg å felle med picot-kant. Det blir ikke siste gang.
Jeg brukte 200g av et ullgarn av ukjent merke og pinner 5 mm.

onsdag, september 04, 2013

Skapplgenseren - midiversjon

Flaut med en Skappelgenser til, men så ville da den eldste ha en og da ble det sånn. Man tager det man haver - og denne gangen har jeg strikket i 1 tråd Sjølingstadgarn og 1 tråd Vivaldi fra Drops.
På pinner 7 mm. gikk det ganske fort med denne. Jeg reduserte masketallet til 60 på for og bakstykket og tilsvarende på ermene. Oppkriften på voksenversjonen finnes her.

Ser ikke bort i fra at det kan bli enda en til eldstemann. Denne liker hun virkelig godt, og ingenting er bedre enn når de håpefulle faktisk bruker plaggene jeg strikker til dem.

tirsdag, september 03, 2013

Trendnisse - lue igjen

Klart jeg skal strikke bølger, jeg også. Bare lenge etter alle andre :-) Fineste eksemplar finner dere hos m.i.c.h chaum her. Det er utgangspunktet for denne lua. Samt grunnoppskriften fra Frk. Snupp som dere finner i linken her. Får aldri nok av denne modellen.
Pinner 3mm, og rester av Sisu i skittenlyseblå og grå. Veldig tilfredsstillende å bruke noen av de mangfoldig kiloene garn som har samlet seg i løpet av noen år. 


Finfin uke til dere alle. Jeg skadet hælen på trening i går, så nå blir det nok mer strikking fremover  - på bekostning av fysisk aktivitet. Det er ikke akkurat fingrene som trenger trim på denne skrotten. Men jeg klager ikke - jeg tyter over av strikkelyst på nye prosjekter, men forbyr meg selv før jeg er ferdig med minst 3 UFOer.