lørdag, november 02, 2013

Tea with Jam and Bread

Til tross for ambisjoner om å blogge mer, forsvant oktober uten et eneste innlegg. Det er lite lys og lange dager med de yngstes aktiviteter., så fotografering blir det heller lite av. Jeg har dog strikket en hel del :-)
Mellomsten valgte selv garn til denne genseren. Både kvalitet og farger. Da ble det Lerke - et blandingsprodukt av merionoull og bomull. Han som tidligere elsket alt jeg strikket, er nå blitt mer kresen og vil ikke ha plagg som klør. Tipper tonen får en annen låt når kulda setter inn. Han er  nok en liten frysepinn som sin mor innerst inne.
 Mønsteret er Tea with Jam and Bread fra Heidi Kirrmaier. Mønsteret finnes her som Ravelry link. utrolig enklet mønster - denne strikkes ovenfra og ned, og fine detaljer og gøyale lommer. Jeg strikket en til i samme slengen til eldstesnuppa, og håper å få fotografert litt i helgen mellom de store regnbygene. Husker rett og slett ikke hvor mange nøster jeg hadde, men brukte mindre meter enn originalgarnet i oppskriften. Strikket på pinner 4,5 mm. så denne går unna.
Jeg var vel ikke den eneste som satt litt foran NRK sitt knallgode strikkeprogram i går. Jeg tenkte underveis at det er godt det er flere som meg. En kan jo til tider føle seg litt manisk og mentalt innkapslet når strikkelysten virkelig tar over, men jeg ser jo at jeg langt i fra er alene :-)

Finfin helg! I morgen er det allehelgens og da er det familiemiddag og lys på kirkegården for de vi har mistet! Høsten er så fin på mange måter!