lørdag, november 02, 2013

Tea with Jam and Bread

Til tross for ambisjoner om å blogge mer, forsvant oktober uten et eneste innlegg. Det er lite lys og lange dager med de yngstes aktiviteter., så fotografering blir det heller lite av. Jeg har dog strikket en hel del :-)
Mellomsten valgte selv garn til denne genseren. Både kvalitet og farger. Da ble det Lerke - et blandingsprodukt av merionoull og bomull. Han som tidligere elsket alt jeg strikket, er nå blitt mer kresen og vil ikke ha plagg som klør. Tipper tonen får en annen låt når kulda setter inn. Han er  nok en liten frysepinn som sin mor innerst inne.
 Mønsteret er Tea with Jam and Bread fra Heidi Kirrmaier. Mønsteret finnes her som Ravelry link. utrolig enklet mønster - denne strikkes ovenfra og ned, og fine detaljer og gøyale lommer. Jeg strikket en til i samme slengen til eldstesnuppa, og håper å få fotografert litt i helgen mellom de store regnbygene. Husker rett og slett ikke hvor mange nøster jeg hadde, men brukte mindre meter enn originalgarnet i oppskriften. Strikket på pinner 4,5 mm. så denne går unna.
Jeg var vel ikke den eneste som satt litt foran NRK sitt knallgode strikkeprogram i går. Jeg tenkte underveis at det er godt det er flere som meg. En kan jo til tider føle seg litt manisk og mentalt innkapslet når strikkelysten virkelig tar over, men jeg ser jo at jeg langt i fra er alene :-)

Finfin helg! I morgen er det allehelgens og da er det familiemiddag og lys på kirkegården for de vi har mistet! Høsten er så fin på mange måter!

4 kommentarer:

Rita Follnes sa...

Så fin genser, jammen har han god smak. Satt og så påntv jeg også. Kjempegøy for oss som er litt hekta. ;-))

Martine sa...

Kjempefin genser! Artig med lommene foran. Jeg så også strikkeprogrammet på fredag og storkoste meg! Veldig kjekt program :)

Anne sa...

Jeg digger den genseren! Veldig fin. Jeg har strikket to til meg selv i alpakka/ull og de er fine og gode i fasongen.
Takk for koselig kommentar hos meg!

Guro sa...

Så fin, med de små lommene Ü Her har jeg også en gutt som har blitt mer kresen. Han fikk en genser strikket i ull/bomull i høst fra mamma, og sa med en gang: Denne ELSKER jeg!! Ü