fredag, januar 18, 2008

Dramatiske dager

Jeg avsluttet mitt siste innlegg med at jeg håpte det nye året bragte god helse, men det håpet ble ikke innfridd. Dagen etter måtte jeg kjøre min eldste til sykehuset. Hun hadde infeksjoner i fleng og var skikkelig dårlig. Jeg sjekket feberen mandag morgen og siden hun hadde feber, kjørte jeg sønnen min i barnehagen og jobbet hjemme mens lille tulla sov og så på filmer på tv. Da klokka ble rundt tidlig ettermiddag skulle jeg bort og høre om det var på tide å hente lillebror - hun var fjern og desorientert. Det var en skummel opplevelse. Hun er ellers så kvikk og har rett og slett aldri hatt så dårlig allmentilstand at hun ikke klarer å svare meg og skjønne omgivelsene sin. Etter en kjapp tur til legen ble hun lagt inn på sykehuset. Der lå vi i to dager med intravenøs næring og antibiotika.

Jeg har fått lest mye, for å si det sånn.

Nå er hun heldigvis i god form og denne uken har jeg faktisk vært på jobb hver dag. Skal si sjefen var sjokkert.

Jeg er godt i gang med å motere teppet mitt og det ser ut til å bli veldig fint, men ikke så veldig varmt, kanskje? Det stormer mye her ute i havkanten og frossen som jeg er har jeg allerede planer om å strikke et tykt pledd i Eskimo eller noe tilsvarende.

Så ble jeg minnet om at jeg også er ferdig med en genser jeg strikket i sommer. Chockolatehead har nemlig strikket den samme. Beklager det dårlige bildet - det var ikke lett å ta av seg selv, og dette er neppe den beste fremstillingen av meg gjennom tidene, men pytt pytt. Oppskrift fra Garnstudio. Til orientering har jeg ikke dobbelthake, altså :)En knallgod nyhet fikk vi 11. januar: Da ble lille A født. Han er siste ankomne i en av våre beste vennefamilier som vi "forlot" i Oslo. Jeg hev meg på pinnene og strikket en genser i Smart fra et oppskriftshefte for tilsvarende garn. Det skal være størrelse 6 mnd. men tror nok at guttebassen har noe å vokse i en lang tid fremover.

Ellers skjer det ikke så mye for tiden. Det har regnet på Sørlandet i mer enn 5 uker sammenhengende og det er ikke særlig morsomt. Det blir til at jeg ikke orker så veldig mye, og sitter for det meste på rompa i sofaen med håndarbeidet eller bøker etter at middagen er fortært og ungene i seng. Alle sier at bonusen med sørlandet er at våren starter allerede i februar - så da får vi se.

En koselig hilsen fikk jeg fra Eva.
Jeg kan bare si: Right at back you. Så skal jeg egentlig sende den videre til 10 stykker, men det er jo så mange av de jeg ville gitt den til som allerede har fått den. Skal jeg se bort ifra det så må det bli:Alle er jeg nesten daglig innom og koser meg sånn over både håndarbeidsideer og andre ideer som disse hodene måtte koke i hop

I kveld skal jeg på fest med mannen på et strandhotell med overnatting. Det skal bli skikkelig deilig.
Fortsatt god helg, alle sammen!

10 kommentarer:

Annettenett sa...

Stakkar lita, så bra du var så oppmerksom, det er så vanskelig å vite når det er grunn til å virkelig bekymre seg under barns sykdom, synes jeg. Men så har jeg nok aldri opplevd noe sånt heller. Godt at hun fikk den hjelpen hun trengte og at hun er bedre nå:)
Genseren din var knallfin, vakker farge også. Tør ikke tenke på hvor mange haker jeg ville ha fått om jeg skulle tatt selvportrett i den vinkelen...hihi! Ønsker deg en fortsatt fin helg:)

den gode feen sa...

Uffameg, slikt er IKKJE kjekt. Veslemor her vart innlagt seks veker gammal. Var så slakk at ho berre sov, og kasta opp alt ho fekk inn. Syns det er forferdelig å vere mamma i slike stunder. Det er jammen godt at du fekk henne raskt til legen, og at ho er frisk og rask igjen. Knallfine ting du har strikka som vanleg. Stor stor klem

Eva sa...

Så bra hun fikk hjelp så raskt og ikke ble sendt hjem fra legen med beskjed om å ta litt ibux og se det ann...
Me like det du har laget siden sist! :)

Emmeline sa...

Huff for en skummel opplevelse, men det er bra at dere er over det verste nå og at alt gikk bra med lillemor! Ser at jeg har fått en koselig nominasjon av deg; det setter jeg kjampestor pris på.
Må si meg enig med feen; Knallfine ting du har strikket...Du er så flink! Må jo også få takke for koselig hilsen på bloggen, så kjekt at du stikker innom og legger igjen en hilsen det er utrolig hyggelig syns jeg! Ha en deilig uke:)

Lena sa...

Hei på deg! Håper virkelig at datteren din er mye bedre nå, er så fælt når våre håpefulle havner på sykehuset. Tøff genser du har strikket! Ser at jeg har fått en flott award hos deg, det var en hyggelige overaskelse, tusen tusen takk:-):-) Skal få oppdatert bloggen min når formen min er litt bedre. Ha en fortsatt fin uke!

chocolatehead sa...

Uff..ekkelt når de små er syke! Bra det går bedre nå :)

Tusen takk for Awarden (det er min aller første!), har ikke sett den før nå da jeg har vært litt sløv med bloggingen i det siste.

Likte fargen på jakken din veldig godt, morsomt å se samme jakken i annen farge :) Og bilder av seg selv..det ER vanskelig!

Petunia sa...

Man er så hjelpeløs når ungene blir alvorlig syk. vi sitter der tynnhudet og naken og kan bare håpe. Minsten min var vldig syk i 2004 og tiden fra han gradvis ble dårligere til de fant ut hva som feilte han, var helt forferdelig. Det var som å være ombord i en berg og dalbane som kjørte baklengs i mørke...
Da han endelig ble innlagt og de fant ut at han "bare" var smittet av borelia (flåttbitt), følte vi at vi hadde vunnet i lotto... Håper din lille er helt frisk snart. Unger kommer seg heldigvis fort bare de får den rette behandlingen.
God helg til deg og dine!

linda sa...

Det er så leit når de små blir syke! Godt at det gåt bedre nå! Den jakken var utrolig fin!!

Anonym sa...

Stakkar! Håper ho er frisk og rask igjen. Takk for helsinga i bloggen. Koseleg! Ønsker deg ei god helg:0)

Hege sa...

Godt det gikk bra! Er ikke gøy når ungene er syke.
Flott jakke!

Ha en fin lørdagskveld!