lørdag, juli 03, 2010

Svusj svusj


Jeg har en nabo med tre små, og en energi som ikke ligner grisen. Hver gang jeg stikker innom er det like fint, rent og ryddig. Sånn er det ikke her :)  Hun sa til meg en gang at hun hadde en rutine på å bare få ting unna. Svusj svusj, sa hun. Så har jeg tenkt mye på det. Og jeg har begynt å svusje. Det ser allerede mye bedre ut hjemme. Så fikk vi ny dør på soverommet. Her står solen inn fra klokken 0400, og jeg innså at gardiner var svært nødvendig. Både for maken og meg, men ikke minst for lille jensemann som våkner tidlig nok. Svusj, svusj, tenkte jeg og satte meg i bilen til Stoff og stil klokken 1930. Klokken 2230 samme kveld kunne jeg henge opp gardiner. Doble - grå bak og et litt kulere mønster i front. Jeg MÅ ha farger for tiden.

Apropos farger må jeg bare vise frem favorittsengetøyet. Jeg ser at det er diverse der ute som klipper opp slike herligheter og lager kjoler og lappetepper og puter av slike. Dette har jeg fått av snille svigerfar og går alltid glad til sengs når det er redd opp med dette.
Siste ferdige strikk før ferien er til den eldste sin beste venninne.  Hun er så knallgrei og alltid så imponert over strikkingen min at hun bare måtte få et lite plagg. Jeg hadde planer om å strikke Fiona og blåse opp størrelsen, men klarte ikke utregningene på mønsteret, så det ble en litt selvkomponert versjon med Fiona som utgangspunkt. Det er så hyggelig å strikke til noen som virkelig setter pris på det :)
Jeg fikk puter i posten for litt siden. Jeg er strålende fornøyd. Rart hvordan et par puter kan heve et helt rom :)
Ferien er ennå ikke påbegynt skikkelig. Mandag drar vi på hytte og møter brorsan med familie for første gang på et år. Det blir en høydare!!

7 kommentarer:

Thorunn sa...

Det er ikke dumpt å "svusje" litt av og til for å få ting unna...;-) Flotte gardiner, og søt utgave av "Fiona".
Ha ei fortsatt fin helg!

Hege sa...

Tror jeg må prøve å "svusje" litt jeg og ;) Ha en fi ferie!

Eva sa...

Blir helt stum av alt det fine du viste frem nå! :) Jeg har en halv Fiona liggende som "søta" skulle fått i fjor sommer, hun venter ennå...
Har egentlig klar pakke for sending nå, så jeg lurer på om du er hjemmom i løpet av neste uke?
Og nå er det bare 1 1/2 uke til ferie! Gleder meg! Da skal symaskinen frem her...(og ja det er takket være ferien og ny turnus som gjør at det er 8 uker til neste helg :))
Fin helg det som er igjen av den, og finfin uke!

Anonym sa...

Herligheten - vet ikke hvor jeg skal begynne å kommentere. Gardinene: superkult med farger og superkult med to ulike mønster på inn- og utside. Toppen du har strikket til den søte jenta var kjempefin. jeg har en datter selv på elleve som ser på alt jeg strikker og sier: når kan du strikke noe til selveste meg? Kanskje det skal bli en sånn pilespiss-topp? Og putene var virkelig prikken over i'en hjemme i stua di.

Tusen takk for hyggelig kommentar ang kjolen min, Lene - og riktig god ferie!

Tussi sa...

For noen flotte, fargerike gardiner! Og nydelig "Fiona". Og putene - synes det var så stilig med de knæsje knappene :)

månestråle sa...

Kan du lære bort svisj, svisj?
Flotte gardiner og kult sengetøy. Tror faktisk jeg har et likt, kjøpt på loppis...Må sjekke.
God ferie♥

Siren sa...

Herlighet så mye fint du har laget! Alt i hop! Leste innlegget ditt like etter at du la det ut, og svusj svusj har gått til hode på meg siden da:) Tenker på det hele tiden! Har fortalt samboeren om det og. Han bare lo...:) Men det funker, så takk:)