torsdag, september 30, 2010

Milo

I dag var ikke blogger samarbeidsvillig. Dette var det eneste bildet jeg fikk lastet opp. Når det er sagt: Milo er en fantastisk vest. Lett å strikke, nydelig på! Jeg er så begeistret for vester nå som det er litt kaldt og litt varmt. Strikket i rester av ukjent merke på pinner 4 mm., så denne var unnagjort på noen små kveldstimer :)

Fiona

Litt sent å blogge julegaver fra i fjor, men niesen min fikk Fiona uten at bilde ble tatt. Nå var jeg hos pappa i går og han har endelig klart å legge bilder på pc'en. Han feiret nemlig jul sammen med denne skjønnisen. Så da kan jeg vise frem niese og Fiona.  Og Petra som er veldig glad i frukt....

lørdag, september 25, 2010

Nesten flaut

.... men jeg har nå heklet flere tøfler. Oppskrift finnes i bloggen til Guro: m.i.l.c.h schaum. Denne gangen i barnestørrelse til Ingrid og venninna. Heklet i Eskimo på heklenål 7.

 Og pannebånd til kjekkasen. Han er ennå hekta på orange, og det er ganske morsomt. En deilig farge om høsten. Jeg har strikket i rett men der jeg tar hver 3dje maske løst av på vrangpinnene. Gir et greit mønster. Blanding av en ulltråd og en bommulstråd av ukjent merke fra garnlageret.


Lille Jensemann vokser til. Til tross for sine knappe 6,5 mnd. vil han ikke lenger sitte i vippestol. Nå er han på babystol ved bordet sammen med oss andre. Tiden går så altfor fort....
God helg!

tirsdag, september 21, 2010

Mosey leg warmers - og god service

Jeg har sett på dette mønsteret i flere år: Mosey. Jeg elsker leggvarmere. Sikkert fordi jeg har i overkant spinkle legger i forhold til resten av kroppen. Disse er perfekte. Jeg har allerede brukt dem masse.
Jeg impulskjøpte garnet i en perifer garnbutikk i traktene uten å vite hva jeg skulle bruke det til. Det er Nepal fra Garnstudio, og jeg måtte ha 4 nøster bare fordi fargen var helt "rosebud". Selvfølgelig var det ikke nok. Jeg gikk innom min lokale sjappe Karmin. De hadde ikke denne fargen, men ei av de som jobber der ringte Garnstudio og bestilte umiddelbart. Nå gikk det et par dager før jeg fikk kommet meg ned til butikken igjen. Da var fargen utsolgt! Men - så hadde en av de knallgreie damene husket på meg og lagt av to nøster. Det er jo massemasse kunder der hele tiden. Gjett om jeg ble glad. Leggene mine også :)

mandag, september 06, 2010

Litt til hver

Det går i småstrikk for tiden. Lille Jensen er ikke særlig glad i å sove lenge. Han har seg et par halvtimes dupper i løpet av dagen, men det tar gjerne en halvtimes trilling for å få ham til å sovne. Jeg som så for meg at denne permisjonen skulle resultere i masse nymalte møbler i friske farger (står på lista), puter i allskens kule stoffer (står på lista) og masse herlige strikkeplagg. Men den gang ei. Det er malt 1 stk. skap og sydd 1 stk. pute og det er ikke lenge igjen før jeg er tilbake på jobb :) Når det er sagt så koser jeg meg masse med Jensen. Maken til blid gutt skal man lete lenge etter.
Kulda har satt inn om morgenen, så snuppa har fått nytt pannebånd og Baktus-skjef. Pannebånd er helt topp når man er avhengig av hestehale. Strikket i geite-mohair fra Svartdal. Det gikk med i overkant av 50 g totalt. Drøyt og fint garn, som det bør gitt den prisen :)

Jonas "trengte" også en ny barnehagegenser. Jeg var på Sjølingstad ullvarefabrikk og fikk med meg noen knallfine hesper hjem. Grønnfargen er en av mine favoritter. Heldigvis er prisen på garnet laaaangt billigere enn tilsvarende grønne hesper jeg tidligere har handlet på Nøstebarn. Det er ikke sikkert samme kvalitet, men jeg er storfornøyd. Jeg strikket inn halsen med Lerke (som er blanding av ull og bomull) for at den ikke skal klø. Strikket på pinner nr. 4 mm. Det gikk med  i underkant av 400g. Oppskrift fra Strikk til nøstebarn.
Og lille Jensen skal heller ikke fryse på ørene. Djevellua er helt perfekt, både til å bruke opp restegarn og passform. Den sklir aldri ned i øynene og varmer godt på ørene. Oppskrift her. Det gikk med noen småttisrester av alpakka. Strikket på pinner nr 3 mm.
En fin fin uke til alle!