mandag, september 06, 2010

Litt til hver

Det går i småstrikk for tiden. Lille Jensen er ikke særlig glad i å sove lenge. Han har seg et par halvtimes dupper i løpet av dagen, men det tar gjerne en halvtimes trilling for å få ham til å sovne. Jeg som så for meg at denne permisjonen skulle resultere i masse nymalte møbler i friske farger (står på lista), puter i allskens kule stoffer (står på lista) og masse herlige strikkeplagg. Men den gang ei. Det er malt 1 stk. skap og sydd 1 stk. pute og det er ikke lenge igjen før jeg er tilbake på jobb :) Når det er sagt så koser jeg meg masse med Jensen. Maken til blid gutt skal man lete lenge etter.
Kulda har satt inn om morgenen, så snuppa har fått nytt pannebånd og Baktus-skjef. Pannebånd er helt topp når man er avhengig av hestehale. Strikket i geite-mohair fra Svartdal. Det gikk med i overkant av 50 g totalt. Drøyt og fint garn, som det bør gitt den prisen :)

Jonas "trengte" også en ny barnehagegenser. Jeg var på Sjølingstad ullvarefabrikk og fikk med meg noen knallfine hesper hjem. Grønnfargen er en av mine favoritter. Heldigvis er prisen på garnet laaaangt billigere enn tilsvarende grønne hesper jeg tidligere har handlet på Nøstebarn. Det er ikke sikkert samme kvalitet, men jeg er storfornøyd. Jeg strikket inn halsen med Lerke (som er blanding av ull og bomull) for at den ikke skal klø. Strikket på pinner nr. 4 mm. Det gikk med  i underkant av 400g. Oppskrift fra Strikk til nøstebarn.
Og lille Jensen skal heller ikke fryse på ørene. Djevellua er helt perfekt, både til å bruke opp restegarn og passform. Den sklir aldri ned i øynene og varmer godt på ørene. Oppskrift her. Det gikk med noen småttisrester av alpakka. Strikket på pinner nr 3 mm.
En fin fin uke til alle!

8 kommentarer:

Synnøve sa...

Du har jammen noen herlige modeller altså! :) Og strikkeferdighetene er det ingenting å si på - ser ut som du rekker mye strikking i løpet av de halvtimene! ;) Tips til den hestehaleavhengige modellen din til senere: calorimetry - den er bredere enn vanlige pannebånd foran, men smalere bak :)

Anonym sa...

For en hjerteknuser han Jensen - ja alle tre, egentlig. Du har nå fått produsert en del selv om du har travle dager, ser jeg.

Kjempesmart tips og strikke inn kløfritt garn i halsen - det skal jeg ta med meg :-)

Monstermønster sa...

Hoho, sovebarn, det må være en utopi! Vi får trøste oss med at vi får mer tid sammen med dem...

Kule farger, rødt og rosa er sprekt sammen!

Komadyret sa...

Takk for link til oppskrift :) Vet du hvilket garn som er brukt på "dine" luer? :)

PeneLene sa...

Komadyret: Det er Eva fra Evas univers som har strikket dem, men jeg tror bestemt hun har brukt Polaris.

Lena sa...

Så flotte barn du har, og flotte "strikkerier" også:-) Og det er rart det der med den tiden; som aldri strekker til! Kjenner til det selv om mine barn har blitt store og går på videregående. Syns jeg er mer travel enn noen gang.. Og ang det å gå ned 10 kilo så er det kun en ting som gjelder; trene, trene og trene.... Og spise mindre enn du forbrenner. Jeg spiste akkurat den samme maten som før, null slankemat, men spiste 1/3 og det funket som bare det:-)

Eva sa...

Finfine ting! Og de barna dine er bare så innmari skjønne! :)

I luene har jeg brukt dobbel Cortina (den nye typen som er mye mykere enn den de lagde før), for at de skal bli i barnestr. Til voksenstr. pleier jeg å bruke Eskimo. :)

I morgen skal jeg prøve å sy pute...

Cecilia sa...

Åååå så flink du er og utrolig søte barn!!! Likte veldig godt skjerfet og panebåndet -kule farger.

Søt lue også -tror jeg får kjøpe litt garn og gi noen fine oppskrifer til min kjære svigermor, som er en racer med pinnene.. hihi..

Jeg har ikke tålmodighet til strikkeprosjekter selv.

Ha en riktig god helg! (: