tirsdag, mai 17, 2011

Hipp Hipp hurra!

 Før jeg begynner med dagens opprinnelige innlegg, må jeg bare vise før og etterbilder av min midterste. Han er en bestemt liten herremann, og jeg har minimal innflytelse på hva og hvordan når det gjelder hår og klær. For en uke siden bestemte han seg bare for å klippe alt kort. Jeg som har strevd vettet av meg for å få klippet litt vekk foran så kan i det minste skal se litt. Alt vekk.  Nå kjenner jeg ikke gutten min igjen.... Men skjønn er han lell...
Det pleier alltid å være iskaldt på 17. mai. Klok av skade strikket jeg en poncho til Ingrid som hun kunne ha utenpå kjolen i tilfelle. Det skulle vise seg å være veldig lurt, for da de hadde stilt opp for å gå i barnetoget, så kom skyene og iskald vind :(  Heldigvis ble det deilig senere på dagen, men ponchoen gjorde nytta, og Ingrid følte seg så fjong.
Denne er strikket i en fei. Mønsteret finnes her. Den går ikke opp til mer enn str. 4 år. Jeg strikket bare med Eskimo og pinner 8 mm i stedet for dobbel alpakka som oppskriften tilsier, og strikket så lang som Ingrid ville. Gikk på et par kvelder, og denne skal nok brukes mye fremover på litt hustrige vårkvelder. Det gikk med i underkant av 300 g Eskimo.
En hektisk og fin dag er over. Jensen er syk og har vært syk lenge, så han hadde ikke sin beste dag. Nå er han på antibiotika og blir forhåpentligvis frisk ganske så snart. Han trenger det, stakkar. Vi andre har også vært gjennom runder med både omgangssyke og forkjølelser, så nå bør det egentlig bare være godform frem til høsten igjen :)
Håper alle hadde en finfin feiring!

7 kommentarer:

Gryda sa...

Det var lurt med poncho! Det har alltid vært et veldig populært jenteplagg, jeg husker selv hvor fin jeg syntes jeg var som småjente når jeg hadde poncho på. God bedring til Jensemann!

Synnøve sa...

Oi! Du har virkelig fått en ny gutt - ikke til å kjenne igjen selv etter flere sammenligninger! Ponchoen du har strikket var virkelig fin, den hadde vært noe for min familie i Alta som fikk seg en kald 17. mai med kun noen få plussgrader og sludd/regn! I kveld har de 1 cm snø på bakken... Greit med ullundertøy under bunad! Gratulerer med dagen, og god bedring i huset!

Hege sa...

Gratulerer med dagen i dag!
Ponchoen var nydelig, kanskje jeg skulle prøvd meg på den (som om jeg ikke har nok planer) :-)
Kjenner godt til bestemte barn, ja. Her er det 3 stykker som vet hva de vil.. sukk...

Innestemmen sa...

Hei!
Stilig stilsikker gutt =)

Og flott poncho!

Takk for hyggelig kommentar hos meg, det setter jeg stor pris på =))
Mvh Siv

Eva sa...

Alt kler den smukke! Så tøff han ble! :) Kjempefin poncho også. Jeg jobba, men det var helt greit siden jeg grua meg til dagen...

skb sa...

Poncho er eit plagg eg ikkje heilt forstår meg på. Alle jenter vil ha det, men er det eigentleg så praktisk? Eg hadde poncho då eg var liten, og hugsar eg var superstolt over den :)
Uansett, din variant var veldig fin, og viss 17.mai var så kald som her var det nok behov for noko varmt over skuldrene.

Guro sa...

For ei forandring! Lillemann i familien krever å bli klippet når håret hans er "langt". Tror han synes det er varmt rett og slett. Klippinga er det pappaen som står for, de rigger seg til med stol og film på bærbar dvd på badet Ü
Så fint at du har begynt å sy! Puta så helt perfekt ut synes jeg. SUPERsøtt stoff!