tirsdag, desember 18, 2012

Finfin lue: Skinner Hat

Da jeg så dette mønsteret visste jeg at det måtte bli ny lue på ei fin venninne. Denne var liksom henne. Skinner hat er knallfin på - den er tynn og samtidig varm - den har en fin passform. Den er feminin og tøff på en gang. Jeg MÅ strikke en til meg selv også. Mønsteret finner du her.
Litt tid tok det. Jeg strikket med litt over 50 g Susi på pinner 2,5mm og 3 mm. Mønsteret var lett å følge etter noen få repetisjoner, og jeg tror ikke jeg måtte rekke opp en eneste gang. Jeg og hullmønster har ikke gått så godt sammen før, men jeg lærer jo noen etterhvert jeg også ;-)

Jeg jobbet sent sent i går for å bli ferdig med alt for å få noen fridager. Jeg våknet med sår hals, litt feber og hodepine. Er det ikke typisk? Så blir det et par timer på sofaen før jeg begynner på listen. For "fri" er vel noe oppskrytt ;-)

Finfin onsdag til alle!

mandag, desember 17, 2012

De beste tøflene

De aller aller beste tøflene lager du på en kort kveld. Mønsteret er gratis og finnes her. Det er Guro med bloggen m.i.l.c.h shaum som har designet disse, og jeg er vel snart oppi 100 eks. Disse er til meg selv, men jeg har flere på heklenålen som skal bli ferdig til jul.  Og ikke la dere skremme - selvom man ikke kan hekle, så kan man disse :)
Jeg brukte 200 g Eskimo (en nydelig "tweedmelert" type som jeg ikek har sett før) på heklenål 7 mm.
Så er det bare å få avsluttet prosjektene på jobb så jeg kan begynne på det som heter juleforberedelser hjemme. Grøss, så fort tiden går. Men jul blir det, og kanskje bare litt koseligere om et par hybelkaniner får være med på feiringen ;-)

søndag, desember 16, 2012

Skappel-jakken

 Jeg føler jeg ikke akkurat original i strikkevalgene for tiden. Først strikket jeg Skappel-genseren - den kan ses her. Skappelgenseren har jeg brukt masse, men jakken er enda mer anvendelig.
 Jeg strikket rib 2x2 i halsen fremfor krage. Det ble veldig fint, og er fornøyd med det. Jeg er ikke noen kragefan i utgangspunktet.
 Jeg har brukt 1 tråd Fritidsgarn fra Sandnesgarn og 1 tråd Drops Alpaca. Den ble tykk og god, og veldig fast og fin i strukturen. Jeg er rett og slett kjempefornøyd med denne!
Så hektisk har det vært i det siste at jeg ikke har bilde av jakken i bruk  - vi får se om ikke det kommer senere.
Det er 3dje søndag i advent. Heldigvis er det noen butikker åpne i dag også - vi er ikke helt i havn med julegaver, for å si det mildt!
Finfin søndag! 

mandag, desember 10, 2012

Og ny enkel bestefarsgenser

Jeg strikket denne til minsten i originalgarnet. Mønsteret er enkel bestefarsgenser fra Pickles og finnes her. Jeg har strikket i dobbel 2tråds fra Sjølingstad uldvarefabrikk. For variasjonens skyld la jeg inn en lyseblå rille. Mottager fornøyd. Som vanlig. Jeg er bare så heldig som fikk ullelskende barn ;-)



Disse bildene ble tatt på høylys dag, men det er søren meg ikke lett å få nok lys - selv midt på dagen - når det er overskyet. Denne mørketiden er ikke noe særlig - bortsett fra at den lille snøen vi nå har fått lyser godt opp. Mer snø! Og gjerne litt mer dagslys også.

Om å sette pris på

Ï morgentimene i dag skulle jeg møte en finfin kollega, og hadde niheklet et sjal i løpet av helgen. Noen kollegaer er bare gull verd - det er også min. I tillegg har jeg hun som sto modell før solen sto opp - hun er også gull verd :)
 Det er ikke så ofte jeg strikker eller hekler gaver. Med så lite tid så blir det bare når jeg virkelig føler for det.
Sjalet har jeg heklet mange ganger før. Denne gangen i moteriktig burgunder. På heklenål 7 mm gikk det med 10 nøster Eskimo. Dette er varmt og deilig! Så får dere heller bære over med dårlige mobilbilder, men jeg glemmer alltid å ta bilde av det jeg gir vekk, så her var det snapshots i hyrten og styrten.
Ha en finfin uke alle bloggvenner!

fredag, desember 07, 2012

Mitered mittens


Elizabeth Zimmermann. Fremdeles strikkeguru etter sin glanstid på 70-tallet. Dette er hennes oppskrift på enkle votter, Mitered mittens. Strikket i Andes på pinner 5 mm. Oppskriften sier 48 masker. Jeg legger opp 40 og de passer akkurat til meg. Disse er gjort på to korte kvelder, og har nydelig passform.



God helg, alle sammen!!

onsdag, desember 05, 2012

En slags rullegenser

Hun trengte en genser som var varm, men ikke tykk, min eldste.
 Jeg brukte Rullegenser av Katrine Gregersen som utgangspunkt, men la opp med vanlig vrangbord. Brukte restegarn av Sisu, og 2tråds nøstebarnsgarn. Det er utrolig drøyt, det garnet. Strikket på 3 mm pinner. Jeg brukte riller og knappestolpe øverst for å å litt mer ut av fargefeltene. Hun liker den :)


Det er hektiske tider, med juleavslutninger i alle bauger og kanter. Koselig, hektisk og siden det ligger et lite lag med snø ute, så er det gode kvelder å komme i julestemning på.
Fortsatt finfin uke alle bloggvenner!