lørdag, april 26, 2014

Rillegenser i bomull

Jeg er ikke spesielt fan av å strikke i bomull, men av og til gjør jeg det også - og blir igrunnen positivt overrasket hver gang.  

 Garnet er fra Søstrene grene - mønsteret er "Rullegenser" fra "Strikk til Nøstebarn"  og jeg brukte pinner 3 mm. Husker rett og slett ikke hvor mye som gikk med, men jeg strikket en noe lengre versjon som kanskje også kan brukes neste sommer.
Jeg strikket bærestykket i rillestrikk - fin effekt og greit å slippe vrangmaskene av og til. Finfin helg alle sammen!

fredag, april 11, 2014

70-tallsjakken

Jeg blir litt påvirket må jeg bare innrømme. Den store guttestrikkboken er blitt veldig populær og jeg lånte meg et eksemplar på biblioteket. Dette er et av resultatene. 70-tallsjakken er knallfin. jeg brukte opp rester med 2tråds sjølingstadgarn. Flott måte å bruke opp rester på. Jeg varierte også litt mellom riller og glattstrikk - og ble veldig fornøyd med effekten. STrikket på pinner 3,5 mm. Aner ikke hvor mye garn som gikk med - men det bar ikke så mye. Jeg strikket str. 4 år - og litt lang - og den er mer enn stor nok til min ferske 4-åring. Gøyal - og igjen ingen montering. Neste gang skal jeg dog strikke inn litt færre knappehull ;-)

torsdag, april 10, 2014

Luksuslue

 Jeg dro en gang hele familien via Svartdal i Telemark på vei fra Oslo til Kristiansand bare for å dra innom Telespinn - eller den gangen hette det ikke det. Det var bare en dame som hadde fantastisk geitemohairgarn som jeg bare MÅTTE ha. Jeg har lenge ruget på disse nøstene, men angrer ikke på at et av de siste nå gikk til en finfin lue bare til meg selv. En gråd med silkemohair fra Sandnesgarn for å få kontrast og ekstra lunhet.
 
Ingen oppskrift - men brukte pinner 3 mm - la opp 98 m (jeg har veldig lite hode), strikket en kort vrangbord og felte når den ble lang nok.


onsdag, april 09, 2014

Sort Skappel

 Nå er jeg lei av å strikke disse, altså, men fikk nå for meg for en stund siden at meg bare MÅTTE ha en sort skappelgenser. Lang og god - og ekstra stor. Så jeg la opp et par masker ekstra og strikket den ekstra lang. Deilig deilig genser.

Jeg har brukt "originalgarnet" - altså 1 tråd Iris og 1 tråd alpakka fra Sandnes garn. Den blir lengre og lengre for hver gang jeg bruker den, men det gjør ikke så mye. Det er godt å kunne ha noe varmt over knærne når temperaturen ikke helt er i tråd med vårforventningene. Strikket på pinner 7 mm. Oppskriften finnes her.

torsdag, april 03, 2014

Sidelengsbomsegenser

Den dagen Pickles la ut dette mønsteret, dro jeg til butikken for å kjøpe garn. Under en uke etterpå var den ferdig, og den er bare HERLIG!
Mønsteret finnes her.
Jeg strikket med 1 tråd Drops Alpakka og 1 tråd Drops Karisma på pinner 6 mm. Gøy å strikke!